فناوری علیه کرونا در دُبی؛ از پهپادهای پاکساز تا دروازهٔ عبور هوشمند


لینک دانلود

این برنامهٔ فناوری به معرفی نوآوری‌هایی می‌پردازد که برای رویارویی با ویروس کرونا در امارات عربی متحده انجام شده است؛ از پهپادهای ضدعفونی‌کننده گرفته تا چرخدرهای هوشمندی که عابران را تب‌سنجی و پاکسازی می‌کنند.

درحالیکه بسیاری از کشورهای جهان در حال تلاش برای جلوگیری از انتشار هرچه بیشتر ویروس کرونا بوده‌اند، امارات عربی متحده تلاش کرده با استفاده از فناوری‌های روز راه‌حل‌هایی برای این مقابله پیدا کند.

طراحی و ساخت دستگاه تنفس مصنوعی ارزان

دُبی یکی از شهرهایی بوده که بیشترین توان انجام تست کرونا به‌ازای هر شهروند را داشته است. اپلیکیشنی برای ردیابی بیماران به کمک بلوتوث در این شهر راه‌اندازی شد. استفاده از فناوری روز نقش مهمی در پاسخ مقامات دُبی به بحران کرونا داشت. بسیاری کارها را ماشین‌های خودکار انجام می‌ٔدادند و حتی این قایق نظارتی بدون‌سرنشین، از راه دور کنترل می‌شد.

دانشمندان در «بنیاد آیندهٔ دُبی» مشغول طراحی و ساخت نوعی دستگاه‌ تنفس مصنوعی‌اند که ساده بوده، قابلیّت تولید انبوهِ ارزان را داشته باشد.

خلیفه القامه، مدیر آزمایشگاه‌ها در بنیاد آیندهٔ دُبی می‌گوید: «در ماه‌های فوریه و مارس، بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه تنفس مصنوعی در سراسر دنیا موجود نبود. پس تصمیم گرفتیم که دستگاهی جمع‌وجور، با قیمت مناسب و در عین‌حال، برخوردار از تمامی امکانات فنی بسازیم، یعنی دستگاهی که پزشک با آن بتواند حجم و فشارِ اکسیژن لازم برای تنفس بیمار را تنظیم کند.»

آنها می‌خواهند پس از گرفتن تأیید لازم و استانداردهای فنی، صدها نمونه از این دستگاه را تولید و انبار کنند.

استفاده از پهپادهای سم‌پاش برای ضدعفونی

از اولین روزهای قرنطینه، پهپادهای ضدعفونی‌کننده روانهٔ آسمان دُبی شدند.

پژمان قربانی، مدیر ارشد تولید شرکت اَدوَنس مدیا می‌گوید:‌ «این پهپادها با باک پُرازمایع و باتریِ شارژشده، حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پرواز می‌کنند و می‌توانند هر ساعت حدود یک هکتار زمین را پوشش بدهند.»

دروازهٔ هوشمندی که عابران را اسکن و پاکسازی می‌کند

از سوی دیگر شرکت «گارد سَنی‌تایزینگ گِیت» در دُبی، یک دروازهٔ هوشمند طراحی کرده که سه کار را همزمان انجام می‌دهد؛ تب‌سنجی سریع از عابر، تشخیص داشتن ماسک بهداشتی بر چهره، و تولید ابری از قطرات پاکسازی‌کننده که به کمک فناوری فراصوت انجام می‌شود.

حسام زمّار، بنیانگزار این شرکت می‌گوید: «در زندگی، هر روز چیزهایی عوض می‌شود. شاید یادتان باشد که قبلا می‌شد در هواپیما هم سیگار کشید، اما این کار الان ممنوع است و اتفاق فعلی هم شبیه همین است. یعنی هنجارها در دو سه ماه آینده بیش‌ازپیش عوض می‌شود، و مثلا اگر هنگام ورود به‌جایی تب‌سنجی در کار نباشد، احتمالا می‌گویید این ساختمان یا این سازمان مشکل دارد.»

بازار دوباره باز می‌شود و مردم از نو با هم تعامل و برخورد پیدا می‌کنند، و آنچه در دُبی ویروس کرونا را در کنترل نگاه می‌دارد تلفیقی است از دانش پزشکی و فناوری‌های تازه.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.