Thursday, 25 April , 2024
امروز : پنج شنبه, ۶ ثور , ۱۴۰۳ - 17 شوال 1445
شناسه خبر : 23714
  پرینتخانه » سیاسی تاریخ انتشار : 24 آگوست 2020 - 17:30 |

قریشی هدف از دعوت رهبری طالبان به پاکستان را واضح ساخت

قریشی هدف از دعوت رهبری طالبان به پاکستان را واضح ساخت

وزیر امور خارجه پاکستان می‌گوید: هدف ما از دعوت هیئت طالبان به اسلام آباد تاکید روی اهمیت شروع مذاکرات است.

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: «هیئت (طالبان) در اسلام آباد است و ما به عنوان بخشی از تلاش‌ها به هدف (ایجاد) اعتماد دوجانبه، فردا سلسله‌ای از گفتگوها را با آن‌ها خواهیم داشت.»

حکومت افغانستان تا حالا ۴۶۸۰ تن از زندانیان طالبان را آزاد کرده است. گروه طالبان نیز می‌گوید که یک هزار زندانی حکومت را مطابق توافق قبلی آزاد کرده است.

اما فعلاً در مورد آزادی چند صد زندانی باقی مانده گروه طالبان جنجال وجود دارد. حکومت افغانستان بی‌میلی خود به آزادی این زندانیان را ابراز داشته و گفته است که این زندانیان خطرناک اند و در چندین حمله خونبار دست داشته اند.

قریشی گفته است که اسلام آباد هیئت طالبان را دعوت کرده است تا روی اهمیت مذاکرات تاکید کند. او افزود که مذاکره «تنها راهی به جلو» در قضیه افغانستان است.

وزیر خارجه پاکستان گفته است: «آشتی مربوط افغان‌هاست و وظیفه ما تسهیل بخشیدن به آن است. هدف اصلی دست یافتن به صلح است و گام بعدی باید شروع مذاکرات بین‌الافغانی باشد.»

ملا عبدالغنی برادر از مؤسسان گروه طالبان که هشت سال در پاکستان زندانی بود، در ماه اکتبر سال ۲۰۱۹ نیز در راس هیئتی به پاکستان سفر کرده بود، پیش این که این گروه یک توافقنامه را با ایالات متحده امریکا امضا کند.

اسلام آباد گفته است که از نفوذ خود بر طالبان برای ترغیب این گروه در مذاکرات با ایالات متحده امریکا استفاده کرده است.

این در حالی است که مناسبات اسلام آباد و کابل هنوز هم پرتنش است و حکومت رئیس جمهور اشرف غنی به تکرار از اسلام آباد به خاطر آنچه پناه دادن، تمویل و حمایت از طالبان می‌خواند، انتقاد کرده است.

پاکستان، یکی از سه کشوری که رژیم طالبان را در دهه ۱۹۹۰ به رسمیت شناخته بود، این اتهامات را رد کرده است.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر روز یک‌شنبه از طریق توییتر اعلام کرد که ملا برادر و هیئت همراه‌اش در این سفر به اسلام آباد راجع به «آخرین تحولات در پروسه صلح افغانستان، رفت و آمد مردم و سهولت‌های تجارتی میان دو کشور» با مقام‌های این کشور بحث و گفتگو می‌کنند.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.