Friday, 29 March , 2024
امروز : جمعه, ۱۰ حمل , ۱۴۰۳ - 20 رمضان 1445
شناسه خبر : 40186
  پرینتخانه » اخبار جهان تاریخ انتشار : 18 جولای 2022 - 11:49 |

نماینده‌‌ پیشین امریکا در امور افغانستان ایالات متحده تاکنون نمی‌داند که با طالبان چه کار کند.

نماینده‌‌ پیشین امریکا در امور افغانستان ایالات متحده تاکنون نمی‌داند که با طالبان چه کار کند.

نماینده‌‌ پیشین امریکا در امور افغانستان گفته است ایالات متحده تاکنون نمی‌داند که با طالبان چه کار کند.

به گزارش بخش بین الملل آژانس خبری صدای پامیر، زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌‌ پیشین آمریکا در امور افغانستان به‌ تازگی در اظهاراتی گفته است آمریکا زمانی که سفارت خود را در کابل بست، با این پرسش مواجه شد.

خلیل‌زاد این موضوع را یک پرسش بزرگ خوانده و گفته است: “هنوز پرسش بزرگی مطرح است، آیا باید آن‌ها (طالبان) را در آغوش بگیریم یا آن‌ها را منزوی کرده و فشار وارد کنیم تا کار‌های درست در موارد حقوق بشر و حقوق زنان و فراگیری [دولت] انجام شود… فکر می‌کنم این چالش هنوز وجود دارد و آمریکا به‌دنبال راهی برای آن است”.

، خلیل‌زاد در بخشی از گفت‌وگوی خود در مجموعه‌ی بانکداری “گلدمن ساکس” در نیویارک افزوده است که حضور دوباره‌ی امریکا در افغانستان و به رسمیت شناختن طالبان روی میز نیست.

حذف نام افغانستان از فهرست متحدان آمریکا به دستور جو بایدن

با گذشت نزدیک به یک سال، تاکنون هیچ کشوری حکومت امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است. در حال حاضر اما سفارت‌خانه‌های برخی از کشورها در کابل فعال است و امارت اسلامی نیز در برخی از کشورها دیپلمات فرستاده است.

عدم استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر، مبارزه با تروریسم، تشکیل دولت فراگیر و احترام به حقوق بشر از شروط کشورها و مجامع بین‌المللی برای شناسایی حکومت امارت اسلامی است.

خلیل‌زاد در ادامه از عمل‌کرد طالبان انتقاد کرده و گفته است که به نظر می‌رسد این گروه در حال حاضر به سمت یک دولت ناکام پیش می‌رود، مگر این‌که “روی برگزاری یک لویه جرگه با شرکت نمایندگان مختلف رهبران مذهبی، قومی و سیاسی کار کنند که به‌صورت سنتی در افغانستان تصمیم گرفته ‌شود”.

این مقام پیشین آمریکایی افزود که طالبان به سمت تشکیل دولت فراگیر پیش نمی‌روند و سعی دارند که قدرت بدست‌آمده را برای خود نگه‌دارند.

او در بخشی دیگر از مصاحبه‌ی خود به ممنوعیت تحصیل دختران نیز پرداخته و افزوده است که تمام مقام‌های طالبان مخالف تحصیل دختران نیستند و برخی از آنان علنی از آموزش دختران دفاع می‌کنند.

او در عین حال گفته است که بحث جدی درباره‌ی آموزش دختران میان مقام‌های طالبان جریان دارد؛ اما به گفته‌ی او، بعید است به‌زودی تغییری در این سیاست طالبان دیده شود.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.