Wednesday, 24 April , 2024
امروز : چهارشنبه, ۵ ثور , ۱۴۰۳ - 16 شوال 1445
شناسه خبر : 41269
  پرینتخانه » اخبار جهان, افغانستان شناسي, سیاسی تاریخ انتشار : 20 سپتامبر 2022 - 17:09 |

مصاحبۀ سفیر روسیه آقای دمیتری ژیرنوف در افغانستان با رسانه‌های گروهی

مصاحبۀ سفیر روسیه آقای دمیتری ژیرنوف در افغانستان با رسانه‌های گروهی

سوال: آیا مذاکرات صلح بین روسیه و اوکرائین انتظار می‌رود؟ آیا جانب روسیه تلاش‌های را برای ازسرگیری مذاکرات بخرچ می‌دهد؟

جواب: روند مذاکرات که بنابر ابتکار اوکرائین آغاز گردیده بود، فوراً پس از آغاز عملیات نظامی ویژۀ روسیه همچنین به تقصیر اوکرائین متوقف گردید. کییِف الی اکنون به پیشنهادات مورخ ۱۵ اپریل روسیه مبنی بر پیش نویس پیمان حل و فصل وضعیت در اوکرائین جواب نداده است. سیاستمداران اوکرائین در سطوح مختلف از آن زمان بارها اعلام نمودند که بیشتر از این نیت ندارند با روسیه مذاکره نمایند. آنها گفته‌اند که تا «آخر پیروزی» مصمم به ادامۀ جنگ می‌باشند. رئیس جمهور ولادیمیر زیلِنسکی در ۲۳ اگست سال روان میلادی اعلام نموده است: «ما کریمیا را پس می‌گیریم، زیرا کریمیا خاک ما است. از هر طریق و طوریکه ما تصمیم می‌گیریم. مستقلانه تصمیم می‌گیریم، بدون مشوره با هر دولت دیگر. در آن نقطه، جای که ما قرار داریم، برای وضع مقررات آتش بس آمادگی نداریم. رئیس جمهور اوکرائین می‌گوید: «بدون مشوره با هر دولت دیگر». در حالیکه خود رژیم اوکرائینی با مراجعه به تمام جهان، گاهی سلاح می‌خواهند و گاهی پول و گاهی هم لباس؛ اما در رابطه باین موضوع، آنها با هیچ‌کسی به مشوره نمی‌پردازند. این همه موارد را آنها کوشش می‌نمایند منحیث حقیقت بنمایش بگذارند. آنها شاید مشوره نکنند، و فقط بعد از این، هیچ‌کس از آن‌های که میلیاردها یورو و دالر را در اختیار اوکرائینی ها قرار داده‌اند و به اکمال تسلیحات پرداخته‌اند، از آنها پرسان نخواهد کرد.

شیوه‌های مسالمت‌آمیز سیاسی – دیپلماسی بدون شک از اولویت‌های کشور می‌باشند. این امر هدف اصلی نیست، بلکه متدولوژی می‌باشد. به‌منظور دستیابی به نتایج مثبت در میز مذاکرات، لازم است تا نه تنها کشور ما احساس مسئولیت کند (احساسی که بدون شک از ویژگی‌های کشور ما است)، بلکه جانب دیگر باید نیز از خود عقلانیت نشان بدهد. ولی این امر در اوکرائین مشاهده نمی‌شود، اینجاست اصل مشکل. ما یک قسمی تحمل کردیم، برای خیر و رفاه تلاش کردیم، ضمن راضی کردن اوکرائینی ها برای چیزی، به مذاکره پرداختیم؛ اما دورنمای مذاکرات اکنون به نظر نمی‌رسد.

 سؤال: بنابر گزارش وال استریت ژورنال، کییِف قصد دارد راکت‌های دارای برد بزرگ را برای ادامۀ تعرضات در سال ۲۰۲۳ میلادی درخواست کند. ادارۀ جو. بایدن از در اختیار قرار دادن این سیستم‌ها قبلاً امتناع ورزیده بود، از بیم اینکه اوکرائین ممکن برای حمله به خاک روسیه، از این راکت‌ها استفاده نماید. موضع‌گیری روسیه در قبال این موضوع چگونه است؟

جواب: اظهارات و اعمال رژیم کییِف و واشنگتن حاکی از آن است که در اوکرائین ما با «غرب» سروکاری داریم که ویرانی کشور ما از اهداف آن در درازمدت می‌باشد. قبلاً گفته بودیم که صحبت از تأثیر سیاسی در میان است، ولی حالا همچنان موضوع تأثیر فیزیکی مطرح است.

بار ها اعلام کرده‌ایم که اکمال تسلیحات به اوکرائین منجر به طولانی شدن عملیات‌های نظامی و گرفتن قربانی‌ها جدید در بین مردم ملکی می‌گردد. علاوه بر آن، این امر وضعیت را به حد خطرناک برخوردهای نظامی بین روسیه و کشورهای عضو ناتو نزدیک خواهد کرد. اگر واشنگتن به اکمالات راکت‌های با برد بزرگ به کییِف تصمیم بگیرد، پس واشنگتن از «خط قرمز» عبور کرده و به یکی از طرف‌های مناقشه تبدیل خواهد شد. ما حق دفاع از قلمرو روسیه را با تمام امکانات موجود برای خود محفوظ می‌داریم. اکمالات احتمالی تسلیحات راکتی به اوکرائین را با وضعیت استقرار آن راکت‌های زمین به زمین ساخت امریکا در کشورهای اروپایی تطابق می‌دهیم که قبلاً بر اساس پیمان راکت‌های دارای برد متوسط و کوچک ممنوع بوده و قابلیت از بین بردن اهداف در خاک روسیه را دارند. در چنین وضعیت، ما مجبور خواهیم شد از خود واکنش مشابه دست نشان بدهیم. چنین گام غیرمسئولانه از خصلت بی‌ثبات کننده برخورد بوده، به افزایش فوق‌العادۀ تشنجات کمک کرده و منجر به تحریک مسابقات تسلیحاتی خواهد شد.

مصاحبه سفیر روسیه آقای دمیتری ژیرنوف در افغانستان

آژانس خبری صدای پامیر

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.