امروز : جمعه, ۷ میزان , ۱۴۰۲ - 15 ربيع أول 1445
- مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: قرآنسوزی به تقویت تروریسم کمک میکند
- داعش ، تهدید نسبتا کوچک اما دوباره رو به رشد
- سازمان بینالمللی مهاجرت: ۳۶ هزار نفر بر اثر سیل در لیبی آواره شدند
- متقی: افغانستان و پاکستان باید از رویارویی خودداری کنند
- امامعلی رحمان: مشارکت سیاسی همه قومیتها زمینهساز ثبات افغانستان است
- معاون دبیرکل سازمان ملل: در افغانستان بر سر دو راهی قرار گرفتهایم
- کمک ۴۰۰ میلیون دلاری بانک توسعه آسیایی به افغانستان
- طالبان خواستار تشکیل کمیته مشترک برای حل «مشکلات امنیتی» با پاکستان شد
- روز جهانی صلح؛ انتونیو گوترش جهان را به صلح دعوت کرد
- شکایت فعالان مسلمان استرالیا از اسلامهراسی در توییتر
چارچوب راهبردی جدید سازمان ملل در افغانستان
چارچوب راهبردی سازمان ملل متحد تمرکز ویژهای بر ارایه کمکهای اصولی در پاسخ به محیط محدود کننده فزایندهای دارد که همه افغان ها به ویژه زنان و دختران با آن روبرو هستند.
به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، سازمان ملل متحد چارچوب راهبردی خود برای افغانستان در دوره ۲۰۲۳ تا سال ۲۰۲۵ را منتشر کرد؛ سندی که در آن رویکرد این نهاد بینالمللی برای رسیدگی به نیازهای اساسی انسانی در این کشور تشریح شد.
«هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان» که به اختصار «یوناما» خوانده میشود، روز دوشنبه با انتشار سند چشمانداز راهبردی خود، چارچوب نیازها و حقوق آسیبپذیرترین افراد جامعه از جمله زنان و دختران، کودکان و جوانان، آوارگان داخلی، افرادی که به میهن خود بازگشتند، پناهندگان، و اقلیتهای قومی و مذهبی را در اولویت دستور کار خود قرار داد.
«رزا اوتونبایوا»، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان در این رابطه اعلام کرد که این چارچوب راهبردی «طرحی محکم برای کمک به مردم افغانستان در جهت رفع نیازهای اولیه انسانی و تکمیل کننده کمکهای نجاتبخش بشردوستانه فعلی است.»
در بیانیه یوناما آمده است که این سند چارچوب راهبردی در رایزنی نزدیک با کشورهای عضو، شرکا و ذینفعان تهیه شده است و بر همین اساس، سه اولویت مشترک که مکمل و مقوم یکدیگرند به شرح زیر شناسایی شده است:
۱.ارایه پایدار خدمات اساسی در بخشهای کلیدی مانند بهداشت، تغذیه، آموزش، اشتغال، آب، بهداشت، حمایت اجتماعی، و حمایتهایی که قابل دسترس همه، مقرون به صرفه و بدون تبعیض باشد.
۲.فراهم آوردن فرصتهای اقتصادی و معیشتی از طریق ایجاد محیطی که موجب تسهیل رشد اقتصادی و ایجاد فرصتهای کاری مناسب، بهویژه برای گروههای محروم مانند زنان باشد
۳.انسجام اجتماعی، فراگیر بودن، برابری جنسیتی، حقوق بشر، و حاکمیت قانون به عنوان پیش نیازهای توسعه پایدار و صلح در افغانستان؛ و تقویت مشارکت جامعه مدنی و حمایت از همسویی چارچوبهای هنجاری و قانونی افغانستان با اسناد بینالمللی حقوق بشر.
آیا این کمکها فی نفسه میتواند اثربخش باشد؟
دانیل اندرس معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل گفت: «سازمان ملل متحد و شرکای آن اذعان دارند که کمکهای بشردوستانه به تنهایی برای رسیدگی پایدار به درد و رنج بزرگ و فزاینده انسانی مردم افغانستان در میان مدت و بلندمدت کافی نخواهد بود».
آقای اندرس گفت: «اینکه سازمان ملل بتواند این چارچوب را به طور کامل اجرا کند به اقدامات مقامات [طالبان] و حمایت اهداکنندگان بستگی دارد.»
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.