Sunday, 1 October , 2023
امروز : یکشنبه, ۹ میزان , ۱۴۰۲ - 17 ربيع أول 1445
شناسه خبر : 48755
  پرینتخانه » اجتماعی, اخبار افغانستان, انتخاب سردبیر, فرهنگی تاریخ انتشار : 17 آگوست 2023 - 15:20 |

در دو سال گذشته بیش از دوصد رسانه در کشور فعالیت شان متوقف شده است

در دو سال گذشته بیش از دوصد رسانه در کشور فعالیت شان متوقف شده است

پس از تسلط دوباره امارت اسلامی در کشور بیش از دو صد رسانه به دلیل مشکلات اقتصادی و سیاسی فعالیت شان متوقف شده است.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، اتحادیه خبرنگاران آزاد افغانستان در تازه ترین یافته‌های شان می‌گوید که در دو ساله گذشته بیش از دوصد مورد خشونت و بازداشت خبرنگاران نیز به ثبت رسیده که ۱۳ تن آنان تا اکنون در زندان به سر می برند.

در گزارش این نهاد آمده که پس از حاکمیت امارت اسلامی، بیش از هفت هزار کارمندن رسانه‌ای به شمول زنان شغل‌های شان را از دست داده اند و شماری هم به بیرون از کشور مهاجرت کرده اند.

پس از فروپاشی نظام جمهوریت، جامعه رسانه‌ای نیز همانند ده‌ها سکتور دیگر با چالش‌ها و محدودیت‌های جدی در کشور مواجه شده است.

حجت‌الله مجددی، مسوول اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان می‌گوید که:«قبل از پیروزی امارت اسلامی ۶۰۰ رسانه داشتیم در افغانستان که از این جمله فعلاً ۲۱۳ رسانه بسته است که از این میان بیشتر رسانه‌های چاپی ما بسته است»

یافته‌های این نهاد نشان می‌دهد که در دو سال گذشته بیش از دوصد مورد خشونت و بازداشت خبرنگاران در کشور به ثبت رسیده که از این میان سیزده خبرنگار تا اکنون در زندان به سر می‌برند. هرچند امارت اسلامی بازداشت این خبرنگاران را مرتبط به کار خبرنگاران نمی دانند.

حجت‌الله مجددی، مسوول اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان می‌گوید که:«تحت عنوان خبرنگار ۱۳ یا ۱۲ خبرنگار ما در بازداشت داریم که یکی آن آغای بهبودی است، یکی دیگر آن رسانه مربوطه وی تایید نمی کند که خبرنگار ما است و هشت نفر دیگر که در دو یا سه روز گذشته بازداشت شده اند.»

با این حال شماری از خبرنگاران می‌گویند که وضع محدودیت‌ها بالای کار رسانه‌ای و عدم اطلاعات به موقع از سوی نهادهای دولتی، زمینه اطلاع رسانی را در کشور دشوار کرده است. آنان می‌افزایند که بازداشت‌های اخیر شماری از خبرنگاران از سوی نیروهای امارت اسلامی، هراس و ناامیدی را میان خبرنگاران به بار آورده است.

در بیست سال گذشته رسانه‌ها و آزادی بیان، یکی از دست آوردهای مهم جمهوریت به حساب می‌آمد، اما پس از فروپاشی جمهوریت، آزادی بیان و فعالیت رسانه‌ها در کشور سیر نزولی داشته است.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.