امروز : جمعه, ۳۱ سنبله , ۱۴۰۲ - 8 ربيع أول 1445
- مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: قرآنسوزی به تقویت تروریسم کمک میکند
- داعش ، تهدید نسبتا کوچک اما دوباره رو به رشد
- سازمان بینالمللی مهاجرت: ۳۶ هزار نفر بر اثر سیل در لیبی آواره شدند
- متقی: افغانستان و پاکستان باید از رویارویی خودداری کنند
- امامعلی رحمان: مشارکت سیاسی همه قومیتها زمینهساز ثبات افغانستان است
- معاون دبیرکل سازمان ملل: در افغانستان بر سر دو راهی قرار گرفتهایم
- کمک ۴۰۰ میلیون دلاری بانک توسعه آسیایی به افغانستان
- طالبان خواستار تشکیل کمیته مشترک برای حل «مشکلات امنیتی» با پاکستان شد
- روز جهانی صلح؛ انتونیو گوترش جهان را به صلح دعوت کرد
- شکایت فعالان مسلمان استرالیا از اسلامهراسی در توییتر
گزارش اطلاعاتی امریکا: خطر تروریزم در افغانستان کاهش یافته است
این در حالی است که شماری از کشورها و تحلیلگران، ورود دوباره نیروهای امارت اسلامی بر صحنه سیاسی افغانستان را آغاز بازگشت دوباره سازمانهای هراسافکن در افغانستان جا زدند؛ نگرانی و اتهامی که البته واقعیت پیدا نکرد.
سیانان در این گزارش به حضور داعش در افغانستان پرداخته است. یکی از مقامهای امریکایی گفت: یکی از مقامهای امریکایی گفت: «داعش خراسان تهدیدی است که مطمئناً از بابت آن نگران هستیم، اما آنها تهدید کاملاً متفاوتی نسبت به چیزی که از القاعده در ۱۱ سپتامبر دیدیم هستند.»
مقامهای امریکایی گفتهاند دادههای اطلاعاتی نشان میدهد داعش خراسان از سوی امارت اسلامی تحت فشار فزایندهای قرار گرفته و بسیاری از سران آن در ماههای اخیر از افغانستان گریختهاند.
این مقام امریکایی گفت: «اعضای داعش خراسان که در زمینه مسائل رسانهای و جذب نیرو برای عملیاتهای خارجی فعالند، در حال انتقال به کشورهای همسایهاند تا بتوانند از کارزار امارت اسلامی در امان باشند.»
این مقامها علاوه بر این گفتهاند که تهدیدهای ناشی از القاعده به پایینترین سطح طی چند دهه اخیر رسیده است.
یکی از این مقامها گفت: «القاعده در افغانستان و پاکستان در یک حضیض تاریخی است و احیای آن بعید است. توانایی این گروه بر تهدید ایالات متحده از افغانستان یا پاکستان احتمالاً در پایینترین حد طی دهههای گذشته قرار دارد.»
گروه داعش خراسان که شاخه این گروه تروریستی در افغانستان است، به برخی نقاط حساس در داخل افغانستان حمله کرده است. این حملات به مرگ و زخمی شدن دهها غیرنظامی از زمان به دست گرفتن قدرت توسط امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ منجر شده است.
سیانان نوشته هدف داعش تا اندازهای تضعیف حکومت امارت اسلامی و از بین بردن اعتماد عمومی به ضمانتهای امنیتی ارائهشده از سوی این حکومت است.
داعش خراسان در سال ۲۰۲۱ هنگام خروج نیروهای امریکایی از افغانستان یک حمله تروریستی انجام داد که در جریان آن ۱۳ نظامی آمریکایی کشته شدند.
این گروه همچنین در بازه زمانی اواخر سال میلادی ۲۰۲۲ و اوائل ۲۰۲۳ به سفارتخانههای پاکستان و روسیه حمله کرد و علاوه بر ان یک هوتل محل اسکان نمایندگان تجاری چین را نیز هدف قرار داد.
قبل از این جو بایدن رییس جمهور امریکا از همکاری امارت اسلامی برای سرکوب هراس افگنان سخن گفته بود.
این در حالی است که نیروهای امنیتی امارت اسلامی اعلام کردهاند که با قاطعیت در برابر اعضای داعش در افغانستان مقابله میکنند. در آخرین مورد روز پنجشنبه هفته گذشته در عملیات نیروهای ویژه امارت اسلامی در ولایت بدخشان؛ دوازده تن از اعضای کلیدی گروه تروریستی داعش دستگیر شدند.
نیروهای امارت اسلامی ۲۴ اسد دو سال پیش بعد از خروج «اشرف غنی»، رئیسجمهور سابق افغانستان وارد شهر کابل شدند.
ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در امریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشت.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.