امروز : سه شنبه, ۱۴ قوس , ۱۴۰۲ - 23 جماد أول 1445
- نگاهی به تبعات سفرهای روحانیون خارجی به افغانستان
- بازگرداندن ۱۶هزار مهاجر افغانستانی طی ۵ روز از ایران
- بی سابقه در تاریخ اسرائیل؛ کشته شدن ۷۵ نظامی طی ۲۴ ساعت
- پیشی گرفتن چین از امریکا در صنایع دفاعی و تسلیحات
- نشست ویانا؛ اسپنتا: استبداد طالبان مردم را وادار کرده بر علیه این گروه سلاح بردارند
- اردوغان: نتانیاهو جنایتکار جنگی است و باید در لاهه محاکمه شود
- طالبان برنامه فوق لیسانس دانشکده زراعت دانشگاه هرات را افتتاح کردند
- بیش از دو میلیون نفر در افغانستان با معلولیت جدی زندگی میکنند
- مدرسهسازی طالبان؛ طی دو سال ۳۵۰ مدرسه دینی در غور ساخته شده است
- نگاهی مختصر به وضعیت اقتصادی افغانستان تحت حاکمیت طالبان
روابط خارجی اتحادیۀ اقتصادی اورآسیا
همکاری های بین المللی اتحادیه اقتصادی اورآسیا بر اساس برابری حقوق، متقابلاً مفید و احترام متقابل تنظیم میگردند. این امر، با توجه به واقعیت های موجود، برتری اتحادیه در برابر غرب باصطلاح «متحد» را نشان میدهد که از روش های فشار، توطئه و تهدید نسبت به کشور های سومی استفاده مینماید.
با در نظرداشت روابط تجارتی و اقتصادی از لحاظ تاریخی موجود، تقویت همکاری ها با کشور های عضو اتحادیۀ دولت های مستقل (آذربایجان، تاجیکستان، ترکمنستان) و همچنان با کیوبا، ازبکستان و ملداوی که از جایگاه ناظر برخوردار میباشند، از اولویت های بدون قید و شرط در فعالیت های بین المللی اتحادیه تلقی میگردد.
اتحادیه، هنگام ترتیب و تنظیم تماس های بین المللی خود، از روش انعطاف پذیر پیروی میکند، و حق انتخاب فارمت مناسب برای تعامل (مشارکت در دیالوگ، جایگاه ناظر، توافقنامه های اقتصادی بدون امتیاز و ایجاد زون های تجارت آزاد) را بطرف سوم مثل دولت خارجی، سازمان بین المللی و اتحادیۀ همگرایی واگذار میکند.
بویژه اسناد ذیل در چهارچوب اتحادیۀ اقتصادی اورآسیا عقد گردیده اند:
۱. ۲۷ یادداشت تفاهمی و اعلامیه در مورد همکاری با حکومت ها و یا ارگان های رشته ای کشور های سومی (ارجانتین، بنگلادیش، منگولیا، مراکش، ملداوی، امارات متحدۀ عرب، پیرو، کوریای جنوبی، سینگاپور، تایلند، ازبکستان، جزایر فاریرس، چیلی و اِکوادور)؛
۲. ۱۴ یادداشت تفاهمی/اعلامیه با اتحادیه های همگرایی بین الدولتی و منطقوی (جامعۀ آند، اتحادیۀ افریقا، ASEAN، کمیسیون در امور رقابت بازار مشترک در افریقای شرقی و جنوبی، سیستم اقتصادی امریکای لاتین، MERCOSUR، اتحادیۀ کشور های مستقل مشترک المنافع، دارالانشاء در امور همگرایی اقتصادی در امریکای شمالی، ائتلاف اوقیانوس آرام، سازمان همکاری شانگهای، نشست مشورتی همکاری مشترک و تدابیر اعتماد در آسیا و غیره)؛
۳. ۴۶ یادداشت تفاهمی با سازمان های بین المللی عمومی و اختصاصی (از جمله با ساختار های سازمان ملل متحد: UNCTAD, UNIDO, UN ESCATO, FAO ، دفتر منطقوی WHO اروپا و همچنان ، شورای جهانی انرژی، مرکز بین المللی تجارت، سازمان حق همگانی اروپا، شورای بین المللی غله و غیره) برای همکاری مشترک پیرامون طیف وسیعی از موضوعات جهانی و رشته ای. این امر به اتحادیۀ اقتصادی اورآسیا فرصت میدهد تا تجارب پیشرفته را مورد مطالعه قرار داده و این تجارب را جهت استفادۀ بعدی در کشور های عضو اتحادیه پیشنهاد کند.
سرمایۀ اتحادیه از ۶ پیمان بین المللی بزرگ تشکیل شده است که عبارت اند از توافقنامۀ تجارت آزاد با ویتنام، ایران (موقتی)، سینگاپور، صربستان و همچنان ۲ قرارداد با چین – توافقنامۀ همکاری همکاری های تجارتی و اقتصادی و توافقنامۀ تبادلۀ معلومات راجع به کالا ها و وسایط ترانسپورتی انتقالات بین المللی که از طریق سرحدات گمرکی اتحادیه و چین تردد میکنند. توجه زیاد به مذاکرات جاری با ایران در قسمت عقد توافقنامۀ با فارمت کامل مبذول میگردد. همآهنگی طرح قرارداد تجارت آزاد با مصر در آجندا میباشد. توقع برده میشود تا مذاکرات رسمی پیرامون آزاد کردن تجارت با هند آغاز گردد. نخستین روند همآهنگی طرح توافقنامۀ تجارت آزاد با امارات متحدۀ عرب در ماه مارچ سال جاری میلادی صورت گرفته است. مذاکرات مشابه با اِندونیزیا در ماه اپریل سال ۲۰۲۳ میلادی انجام شده است.
مفکورۀ «اتحاد» اتحادیه و طرح چین زیر نام «یک کمربند، یک راه» منحیث یکی از اولویت های اتحادیه در مسیر آسیا اوقیانوسیه تلقی میگردد. این پروسه در دورنما ها میتواند به منزلۀ اساس برای ایجاد یک نهاد جدید جهت همگرایی، یعنی مشارکت بزرگ در اورآسیا پنداشته شود که کشور های عضو اتحادیۀ اقتصادی اورآسیا، سازمان همکاری شانگهای و ASEAN را با هم متحد میسازد.
مشارکت بزرگ در فضای اورآسیا برای پیوستن همه کشور های علاقمند باز بوده و مبتنی بر اصول شفافیت و احترام متقابل ساخته خواهد شد. ساختن چنین نهاد همگرایی یک وظیفه و هدف بزرگ و جامع پنداشته میشود که در شرایط مدرن نهایت مبرم بوده و دورنما های نوین را برای انکشاف همکاری های تجارتی و اقتصادی در فضای اورآسیا ایجاد خواهد کرد.
آژانس خبری پامیر.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.