امروز : سه شنبه, ۱۴ قوس , ۱۴۰۲ - 23 جماد أول 1445
- نگاهی به تبعات سفرهای روحانیون خارجی به افغانستان
- بازگرداندن ۱۶هزار مهاجر افغانستانی طی ۵ روز از ایران
- بی سابقه در تاریخ اسرائیل؛ کشته شدن ۷۵ نظامی طی ۲۴ ساعت
- پیشی گرفتن چین از امریکا در صنایع دفاعی و تسلیحات
- نشست ویانا؛ اسپنتا: استبداد طالبان مردم را وادار کرده بر علیه این گروه سلاح بردارند
- اردوغان: نتانیاهو جنایتکار جنگی است و باید در لاهه محاکمه شود
- طالبان برنامه فوق لیسانس دانشکده زراعت دانشگاه هرات را افتتاح کردند
- بیش از دو میلیون نفر در افغانستان با معلولیت جدی زندگی میکنند
- مدرسهسازی طالبان؛ طی دو سال ۳۵۰ مدرسه دینی در غور ساخته شده است
- نگاهی مختصر به وضعیت اقتصادی افغانستان تحت حاکمیت طالبان
سازمان صحی جهان: از هر دو شهروند افغانستان یک تن آنها مشکل روانی دارد
سازمان صحی جهان در تازهترین گزارش سالانه خود در مورد وضعیت صحی در افغانستان میگوید که از هر دو شهروند افغانستان یک تن آن، با مشکلات روانی روبرو است.
این سازمان شب گذشته ۳ عقرب، با نشر این گزارش گفته که مردم افغانستان به شدت در معرض حوادث آسیبزا و مشکلات روانی اجتماعی قرار دارند.
بر بنیاد این گزارش، “از هر دو افغان یک تن از ناراحتیهای روانی رنج میبرد و از هر پنج تن یک تن بهدلیل سلامتروانی در نقش خود آسیب دیدهاست.”
براساس یافتههای این گزارش، تا ۳۰ سپتمبر سال جاری میلادی، ۲۲۶۱۷۴ مورد مثبت کرونا در کشور به ثبت رسیده و تا کنون ۷۹۴۸ تن در پی مبتلا شدن به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
سازمان صحی جهان پیشبینی کرده که حدود ۱۷٫۶ میلیون تن از جمله پنج میلیون شهرنشین و ۱۲٫۶ میلیون روستانشین در افغانستان نیازمند کمکهای صحی هستند.
در گزارش تصریح شده است: “برای ۳٫۹ میلیون تن در شهرها و ۱۰٫۱ میلیون تن در روستاها خدمات صحی برنامهریزی شده است.”
از جمله ۱۷٫۶ میلیون تن که به کمکهای صحی نیازمند هستند، ۵۳ درصد آنان را کودکان، ۴۴ درصد بزرگسالان و سه درصد آنان را افراد مسن تشکیل میدهد.
سازمان صحی جهان همچنین گفته که دو هزار و ۲۵۰ بسته صحی عاجل بههدف رسیدهگی به مشکلات صحی مردم برای سه ماه آینده در کشور که ۲٫۲ میلیون تن را تحت پوشش قرار میدهد، فراهم کردهاست.
براساس این گزارش، سازمان صحی جهان در همکاری با ۵۱ نهاد دیگر در جریان سال ۲۰۲۳ به حدود ۱٫۳ میلیون تن در افغانستان از طریق ۸۵۷ مرکز صحی در ۳۱۳ ولسوالی ولایتهای مختلف کشور خدمات صحی ارایه کرده است.
در سال ۲۰۲۳، تخمینزده میشود که ۱٫۱ میلیون بازگشتکننده از کشورهای همسایه افغانستان و ۰٫۷ میلیون آواره داخلی به ارایه خدمات صحی جدی نیاز دارند.
در کمتر از یک سال گذشته، در مجموع ۱۲۱ کارمند نهادهای همکار این سازمان بینالمللی نیز آموزشهایی را در مورد مدیریت اطلاعات، جمعآوری اطلاعات، و ارایه خدمات به جمعیت آسیبدیده در سطح ملی و زیرملی دریافت کردند.
این گزارش همچنان تاکید کرده است که ۲۱ ولایت (بدخشان، بغلان، بلخ، دایکندی، فراه، غزنی، غور، هلمند، کابل، کاپیسا، خوست، لغمان، نیمروز، نورستان، پکتیکا، پکتیا، پنجشیر، پروان، سرپل، میدانوردک و زابل) با بحرانهای کمتر و ۱۳ ولایت باقیمانده با بحرانهای شدید شناسایی شدهاند.
سازمان صحی جهان در حالی از افزایش شمار افراد با مشکلات روانی در افغانستان خبر میدهد که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، بیشتر شهروندان کشور در ناامیدی کامل بهسر میبرند.
وضع محدودیتهای روز افزون این گروه بالای شهروندان بهویژه زنان و دختران در کشور، از عوامل دیگر افزایش مشکلات روانی در میان مردم عنوان شده است.
آژانس خبری پامیر
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.