در پی کمکهای نقدی به زلزلهزدههای غرب افغانستان، اداره توسعه بینالمللی امریکا ۱۲ میلیون دالر و چین ۴ اعشاریه ۱۱ میلیون دالر به خانوادههای آسیبدیده در این رویداد اختصاص دادهاند.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد گفته است: «تقاضای امارت اسلامی از نهادهای امدادی بینالمللی این است که به آسیبدیدگان ولایت هرات و هموطنان ما کمکهای شان را بهطور گسترده تداوم بخشند.»
میر شکیب میر، آگاه مسایل اقتصادی چنین دیدگاه دارد: «مردم افغانستان در مجموع آسیبدیدگان زلزله اخیر در ولایت هرات بهطور خاص نیازمند کمکهای جامعه جهانی هستند. در حال حاضر این کمکها به مردم افغانستان اهمیت حیاتی دارد.»
در کنار این، سازمان ملل متحد نیز اطمینان داده است که همکاران بینالمللی این سازمان برای پشتیبانی از افراد نیازمند در هرات کار میکنند.
استفان دوجارک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفته است که نهادهای ملل متحد برای آسیبدیدهها کمکهای نقدی، مواد خوراکی و سرپناه فراهم میسازند.
آقای دوجارک گفته است: «سازمان بینالمللی مهاجرت کمکهای بشردوستانه را به خانوادهها در مناطق آسیبدیده و در آن مکانهایی که میزبان خانوادههای آواره در شهر هرات شدهاند، توزیع کرد. این کمکها شامل سرپناه به بیش از ۷۰۰ خانواده میشود که خانههایشان بهگونهی کامل در زمینلرزه ویران شده است. سازمان بینالمللی مهاجرت همچنان ۴ امبولانس را به شفاخانه منطقهای شهر هرات برای انتقال زخمیان آماده کرده است.»
از سوییهم، بانک جهانی نیز در گزارشی اعلام کرده پشتیبانی از افراد آسیبدیده در زمینلرزه هرات از اولویتهای کاری این بانک است.
اتاق صنایع و معادن به این باور است که کمکها باید بهگونهی بنیادی و در زمینه ساخت خانه به زلزلهزدهها هزینه شود.
سخی احمد پیمان، معاون اول اتاق صنایع و معادن در این باره به طلوعنیوز گفت: «مسوولیت امارت اسلامی افغانستان و نهادهای کمککننده این است که این کمکها به شکل بنیادی به مصرف برسد؛ چون مناطق زلزلهخیز است و در آینده این مناطق آسیبپذیر است. خانههای ساخته شود تا مردم از حوادث طبیعی مثل زلزله مصوون باشند.»
فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر در گزارشی در واکنش به زمینلرزه هرات گفتهاند که این زمین لرزه بحران انسانی را در هرات گسترش داده است. این نهادها خواهان درخواست کمکهای بیشتر به آسیبدیدهها شدهاند.