امروز : دوشنبه, ۱۳ قوس , ۱۴۰۲ - 22 جماد أول 1445
- مدرسهسازی طالبان؛ طی دو سال ۳۵۰ مدرسه دینی در غور ساخته شده است
- نگاهی مختصر به وضعیت اقتصادی افغانستان تحت حاکمیت طالبان
- علمای مذهبی قطر در کابل به دنبال چیستند؟
- نگرانی دانشآموختگان از نبود فرصتهای کاری در کشور
- انتقاد عباس ستانکزی از برگزاری نشستهای مخالفان ا.ا در بیرون از کشور
- زرداری: دولت سرپرست پاکستان باید پیش از اخراج افغانها با همه طرفها مشورت میکرد
- سازمان ملل: زمستان فرا میرسد و پناهجویان اخراجی از پاکستان چیزی برای زندگی ندارند
- مکرون: جنگ اسرائیل برای نابودی حماس ۱۰ سال طول خواهد کشید
- جبهه مقاومت: احمد مسعود وارد ویانا پایتخت اتریش شد
- مجمع مدافعان حقوقبشر خواستار اقدام جدی جهان برای توقف کشتار هزارهها در افغانستان شد
متقی: فشار اسلامآباد به مهاجرین افغان برای تحقق درخواستهایی است که در اختیار کابل نیست
به گزارش آژانس خبری پامیر، «امیرخان متقی» وزیر خارجه طالبان اظهار داشت اخراج جمعی پناهجویان افغان توسط اسلامآباد همزمان با آغاز فصل سرما به منظور اعمال فشار بر هیئت حاکمه کابل برای پذیرش خواستههای اسلامآباد است.
متقی افزود پاکستان در پس این فشارها دو هدف دارد که به گفته او تحقق آن در اختیار حکومت افغانستان نیست؛ نخست مسئله تحریک طالبان پاکستان است که یک مسئله داخلی بوده و قبل از به قدرت رسیدن طالبان در کابل نیز وجود داشته و دوم اینکه اسلامآباد انتظار دارد کابل خط دیورند را به عنوان مرز مشترک به رسمیت بشناسد، که این نیز موضوعی خارج از کنترل هر دولتی در افغانستان بوده و مربوط به کل مردم کشور است.
وزیر خارجه طالبان به بیبیسی پشتو گفت: مسئله تیتیپی(تحریک طالبان پاکستان) موضوع امروز نیست، حتی پیش از نشست دوحه هم خودشان اعلان کرده بودند در طول ۲۰ سال گذشته ۸۰ هزار پاکستانی کشته شدند، و بعد از آن وقتی ما به حکومت رسیدیم تعهد کردیم که از خاک افغانستان بر علیه هیچ کشوری استفاده نمیشود، و بر تعهد خود پایبند هستیم.
متقی ادامه داد: این مشکلات داخلی خودشان است، پاکستان قدرت نظامی بسیار قوی دارد، استخبارات دارد، خودشان باید از این مشکل جلوگیری کنند، یعنی این هیچ ربطی به ما ندارد.
وی با اشاره به مسئله مرز مورد مناقشه بین افغانستان و پاکستان نیز افزود: «دیورند» یک موضوع بسیار کلان و سنگین است؛ در این موضوع باید نظر تمام مردم گرفته شود و یک دولت به تنهایی نه میتواند دراینباره تصمیمگیری کرده و نه آن را به عنوان مرز رسمی بپذیرد؛ این مسئله به بیش از صد سال پیش برمیگردد، حالا آنها میخواهند فشار بیاورند، اما تا وقتی که ملتها درباره این مسائل تصمیمی نگیرند، حکومتها نمیتوانند چنین تصمیم بزرگی بگیرند.
وزیر خارجه طالبان همچنین تصریح کرد سران امارت اسلامی در برابر چالشهای مختلف از جمله زندانی شدن در مراکزی مانند گوانتانامو و نیز در برابر قدرت ارتش آمریکا ثابت قدم ماندند و تسلیم هیچ فشاری نشدند
آژانس خبری پامیر.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.