• امروز : شنبه, ۳ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
کل 4440 امروز 8

اخبار ویژه

وزیر دفاع آلمان: تهدید ناشی از جنگ اوکراین طولانی‌مدت خواهد بود برای نخستین‌بار روند جواز دهی به ادارات تفتیشی و نهاد‌های آموزش‌های مسلکی آغازشد یوشیایونگ: خواستار بهبود روابط میان امارت اسلامی و پاکستان شد یک محموله بزرگ از کالاهای بازرگانان افغانستان از چین به بندر حیرتان رسید نشست مرزی مقامات طالبان و پاکستان در گذرگاه تورخم واکنش‌ها به حمله بر نمازگزاران در ولسوالی نهرین ولایت بغلان اعضای جنبش اعتراضی چمن: نیروهای پاکستانی در گذرگاه چمن – سپین بولدک در فساد دخیل هستند شاهین: از تصمیم تازه سازمان ملل درباره چوکی افغانستان انتقادکرد وزارت معارف: بیش از ۲۴۵۰ نفر به حیث مبلغین دینی در ریاست‌ معارف ۹ ولایت شمالی تعیین شدند بازدید وزیر صنعت و تجارت از بازار مشترک افغانستان- اوزبکستان اوچا: در سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۸۱ کارمند امدادی در نقاط مختلف جهان جان باختند استرالیا روت مک‌کال را قاضی پرداخت غرامت به بازماندگان قربانیان جنایات جنگی در افغانستان‌تعیین‌کرد گفتگوی‌نماینده ویژه چین در افغانستان برای پنجمین نشست وزیران خارجه همسایه افغانستان بانک جهانی: صادرات افغانستان۱۴ درصد در ۲۰۲۴ کاهش یافته است رئیس‌جمهور روسیه: جنگ اوکراین در حال تبدیل شدن به یک جنگ جهانی است

8

دیدگاه کارشناسان درباره سیاست دولت جدید پاکستان در قبال پناهجویان افغانستان

  • کد خبر : 54364
  • 16 حوت 1402 - 10:49
دیدگاه کارشناسان درباره سیاست دولت جدید پاکستان در قبال پناهجویان افغانستان

شماری از کارشناسان افغان درباره اینکه پایان کار «انورالحق کاکر» نخست‌وزیر دولت موقت پاکستان و آغاز به کار «شهباز شریف» به عنوان نخست‌وزیر جدید در سیاست‌های اسلام‌آباد در قبال کابل و اخراج پناهجویان تغییری ایجاد کند، نظرات متفاوت دارند. برخی می‌گویند انتخاب شهباز شریف به عنوان نخست‌‎وزیر جدید پاکستان نمی‌تواند عامل تغییر دهنده در سیاست […]

شماری از کارشناسان افغان درباره اینکه پایان کار «انورالحق کاکر» نخست‌وزیر دولت موقت پاکستان و آغاز به کار «شهباز شریف» به عنوان نخست‌وزیر جدید در سیاست‌های اسلام‌آباد در قبال کابل و اخراج پناهجویان تغییری ایجاد کند، نظرات متفاوت دارند.

برخی می‌گویند انتخاب شهباز شریف به عنوان نخست‌‎وزیر جدید پاکستان نمی‌تواند عامل تغییر دهنده در سیاست آن کشور در قبال افغانستان باشد.

«عنایت الله اسحاق‌زی» یکی از این کارشناسان گفت تمامی تصمیمات مهم در ارتباط به سیاست خارجی پاکستان توسط ارتش آن کشور اتخاذ می‌شود و تغییر در دولت بر تغییر سیاست اسلام‌آباد در قبال افغانستان تأثیرگذار نخواهد شد.

از سوی دیگر «سمیع الله یوسفزی» دیگر کارشناس افغان نیز می‌گوید ممکن است در مسائل امنیتی و مرزی نقش ارتش پاکستان در تصمیم‌گیری‌ها مهم باشد اما در سایر موارد از جمله موضوع مهاجرین، تجارت و چگونگی صدور ویزا برای افغان‌ها ممکن است با روی کار آمدن کابینه جدید، سیاست پاکستان نیز تغییر کند.

وی خاطرنشان کرد در دوره ۱۸ ماهه قبلی که شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان بود، روابط‌ پاکستان با افغانستان ستودنی نبود اما حالا روابط کنونی تا حدی بهبود خواهد یافت.

یوسفزی اظهارداشت: درست است که سیاست‌های افغانستان و هند در رأس سیاست‌های ارتش پاکستان است اما اگر به جای یک حکومت ضعیف موقت یا نظامی یک حکومت سیاسی برقرار باشد شرایط بهبود پیدا می‌کند، مشکلات مردمی و مسائل تجارتی بهتر درک می‌شود و اسلام‌آباد سیاست‌هایش را بر اساس آن ایجاد خواهد کرد.

اعضای پارلمان پاکستان روز یکشنبه با اکثریت آرا شهباز شریف، سیاستمدار برجسته حزب مسلم لیگ شاخه نواز را به عنوان نخست‌وزیر جدید این کشور برگزیدند.

شهباز شریف، برادر کوچکتر «نواز شریف» نخست‌وزیر اسبق پاکستان است که پس از برکناری «عمران خان» در آوریل ۲۰۲۲ میلادی به کرسی نخست‌وزیری این کشور تکیه زد.

با این حال وی، در آگوست ۲۰۲۳ میلادی زمام امور را به دولت موقت پاکستان سپرد.

برخی از ناظران به این باورند که شهباز شریف با مشکلات گوناگونی مواجه است. از جمله رسیدگی به افزایش حملات جنگجویان از جمله «تحریک طالبان پاکستان» (تی تی پی) در این کشور و نیز بهبود مناسبات با افغانستان تحت حاکمیت طالبان.

این ناظران معتقدند در بیش از دو و نیم سال گذشته ظاهراً روابط حکومت‌های طالبان و پاکستان نیز شکننده و در برخی موارد پر تنش بوده است.

اسلام‌آباد مدعی است که جنگجویان «تی‌ تی‌ پی» در افغانستان تحت حاکمیت طالبان پناهگاه‌های امن دارند و همچنان حکومت طالبان در مبارزه اسلام‌آباد همکاری نکرده‌است، اما حکومت کنونی کابل این اتهامات را رد کرده است و همواره گفته که مسئول ناکامی دیگر کشورها در تأمین امنیت‌شان نیست.

از آغاز حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، چندین بار درگیری‌های مرزی میان نیروهای آن‌ها و سربازان پاکستانی رخ داده و بارها هم گذرگاه‌ها میان دو کشور به دلیل درگیری‌ها و برخی مسائل دیگر بسته شده‌‌اند.

گفتنی است که تصمیم دولت موقت پاکستان برای اخراج اجباری بیش از ۱٫۷ میلیون پناهجوی فاقد اسناد اقامتی افغان از پاکستان هم در پی این تنش‌ها گرفته شده است که در اول نوامبر ۲۰۲۳ آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=54364

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.