• امروز : دوشنبه, ۱۹ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 9 December - 2024
کل 4623 امروز 6

اخبار ویژه

ترامپ شروط خود برای عدم خروج از ناتو را اعلام کرد وزیر معارف: برای بررسی وضعیت تعلیمی به ولایت هلمند رفت مسکو: اوکراین مجموعا ۳۹۲۶۰ نظامی خود را در کورسک از دست داده است استرالیا: بسته شدن انستیتیوت‌های طبی به روی دختران در افغانستان زندگی افراد را به خطر می‌اندازد داون نیوز: پاکستان در سیاست با افغانستان بازنگری کند طالبان: کشورها بر اساس منافع مشترک با افغانستان تعامل کنند وزارت اطلاعات و فرهنگ: آرشیف ملی بازسازی می‌شود والی پیشین ننگرهار: میان مردم و طالبان فاصله بزرگ ایجاد شده است بزرگان قومی و علمای ولایت لوگر با مولوی عبدالکبیر دیدار کردند ۱۶میلیون دالر از سوی بانک مرکزی به فروش می‌رسد امکانات گرمایشی برای شفاخانه‌های هرات فراهم شده است مقام پاکستانی: افغانستان صلح آمیز و باثبات به نفع همه است معاونیت اقتصادی طالبان:گزارش بانک جهانی درباره وضعیت بحرانی اقتصاد افغانستان واقعیت ندارد وزیر خارجه روسیه: گروه‌های تروریستی نباید در سوریه مسلط شوند بیست‌ودومین نشست مجمع دوحه در پایتخت قطر آغاز شد

2

رئیس سازمان جهانی بهداشت: ۳۳ درصد مردم افغانستان به خدمات بهداشتی دست‌رسی ندارند

  • کد خبر : 67505
  • 30 عقرب 1403 - 0:38
رئیس سازمان جهانی بهداشت: ۳۳ درصد مردم افغانستان به خدمات بهداشتی دست‌رسی ندارند

ادوین سنیزا سالوادور رییس سازمان جهانی بهداشت در افغانستان در گفت‌وگوی ویژه با طلوع‌نیوز، گفته است که ۳۳ درصد مردم افغانستان به خدمات بهداشتی دست‌رسی ندارند. رئیس سازمان جهانی بهداشت در افغانستان در افزوده است که به علت کم‌بود بودجه، ۲۲۶ مرکز صحی که از سوی این سازمان در افغانستان پشتیبانی می‌شد، مسدود شده است. ادوین […]

ادوین سنیزا سالوادور رییس سازمان جهانی بهداشت در افغانستان در گفت‌وگوی ویژه با طلوع‌نیوز، گفته است که ۳۳ درصد مردم افغانستان به خدمات بهداشتی دست‌رسی ندارند.

رئیس سازمان جهانی بهداشت در افغانستان در افزوده است که به علت کم‌بود بودجه، ۲۲۶ مرکز صحی که از سوی این سازمان در افغانستان پشتیبانی می‌شد، مسدود شده است.

ادوین سنیزا سالوادور درباره عدم دست‌رسی به  بهداشت گفت: نزدیک به ۶۷ درصد مردم به خدمات صحی دست‌رسی دارند؛ به این معنا که متباقی ۳۳ درصد از جمعیت کشور به  خدمات صحی دست‌رسی ندارند، قسمی که گفتم این کسانی هستند که بیشتر در روستاها زندگی می‌کنند.

آقای سالوادور افزوده است که چالش‌های پی‌هم در چندین دهه در افغانستان سبب شده تا سکتور بهداشت افغانستان شکننده باقی بماند؛ اما به گونه ساختاری به این چالش‌ها باید رسیدگی شود. به گفته او، پس از تحول سال ۲۰۲۱ میلادی، شماری از پزشکان افغان به بیرون از کشور رفته‌اند.

رئیس سازمان جهانی بهداشت در افغانستان افزود: با تغییر در سال ۲۰۲۱، یک شمار از پزشکان افغانستان را ترک کردند. ما باید این را دوباره با کسانی یعنی کارکنان صحی، که در کشور باقی مانده‌اند، ظرفیت‌سازی کنیم.

این مقام بلندپایه سازمان جهانی بهداشت در افغانستان از ادامه فراهم‌سازی سهولت‌های آموزشی برای قابله‌ها سخن زده و تاکید کرده است که همواره در دیدار با مقام‌های کنونی و محلی در کشور خواستار ایجاد تغییر در زمینه پشتیبانی از کارکنان صحی در افغانستان و داشتن پزشکان و پرستاران زن شده است.

ادوین سنیزا سالوادور هم‌چنان افزود: زمانی‌که با مقام‌های کنونی و محلی دیدار می‌کنم، برای شان می‌گویم با تغییری که صورت گرفته، ممکن زمانی فرا خواهد رسید که ما دیگر قابله زن و پزشک زن نخواهیم داشت؛ چون در حال حاضر روند آموزشی متاثر شده.

هنوز در بخش‌های دوردست افغانستان خدمات آنچنانی بهداشتی و جود ندارد و حتی برخی از شهروندان کشور در این بخش‌ها به خدمات ابتدایی صحی نیز دست‌رسی ندارند؛ اما وزارت صحت عامه همواره اطمینان داده است که تلاش دارند شمار مرکزهای درمانی را در سراسر کشور افزایش دهند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=67505

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.