• امروز : یکشنبه, ۱۸ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 8 December - 2024
کل 4611 امروز 6

اخبار ویژه

معاونیت اقتصادی طالبان:گزارش بانک جهانی درباره وضعیت بحرانی اقتصاد افغانستان واقعیت ندارد وزیر خارجه روسیه: گروه‌های تروریستی نباید در سوریه مسلط شوند بیست‌ودومین نشست مجمع دوحه در پایتخت قطر آغاز شد خلیل‌زاد: از مقامات امارت اسلامی خواست برای گفتگو با دولت جدید امریکا آماده باشند درگیری میان طالبان و داعش در شمال افغانستان رئیس جمهور قرقیزستان: دنیا باید طالبان را به رسمیت بشناسد چهره‌های سیاسی: ائتلافی را تحت نام مجمع ملی برای نجات افغانستان تشکیل دادند وزارت امور خارجه: تصمیم ناروی بر عدم‌ پذیرش سفیر امارت اسلامی نا امیدکننده است کشاورزان ولایت سرپل با چالش‌های جدی اقتصادی مواجه شده‌ایم وزارت کار: ۶۵ هزار جواز کار در هشت ماه گذشته توزیع شده است تمدید قرارداد خرید برق افغانستان از ترکمنستان برای سال ۲۰۲۵ نظامیان آمریکا برای مقابله با تهدیدات افغانستان مستقر هستند وزارت خارجه پاکستان: هراس‌افگنی از مسایل مهم در تعاملات کابل و اسلام‌ قرار دارد محاصره نیروهای اوکراینی در شهر کوراخووو از سوی ارتش روسیه وزارت مهاجرین: ۸۰۰ شهروند افغانستان به اتهام حضور در اعتراضات ضد حکومتی در پاکستان بازداشت شدند

3

فعالان فرهنگی در نیمروز نگران فروپاشی برخی از آبده‌های تاریخی این ولایت هستند

  • کد خبر : 66762
  • 12 عقرب 1403 - 14:35
فعالان فرهنگی در نیمروز نگران فروپاشی برخی از آبده‌های تاریخی این ولایت هستند

آنان می‌گویند که اگر حفاری‌ها و ساخت‌وسازهای اطراف این آبده‌ها متوقف نشود، بسیاری از این بناهای باارزش به سوی نابودی خواهند رفت. قلعه تاریخی خاش یکی از این آبده‌هاست که با پیشینه‌ای هزار ساله از تمدن سیستان باستان در جنوب ولسوالی خاش‌رود قرار دارد و اکنون در معرض خطر فروپاشی است. محمود محمودی آگاه امور […]

آنان می‌گویند که اگر حفاری‌ها و ساخت‌وسازهای اطراف این آبده‌ها متوقف نشود، بسیاری از این بناهای باارزش به سوی نابودی خواهند رفت.

قلعه تاریخی خاش یکی از این آبده‌هاست که با پیشینه‌ای هزار ساله از تمدن سیستان باستان در جنوب ولسوالی خاش‌رود قرار دارد و اکنون در معرض خطر فروپاشی است.

محمود محمودی آگاه امور فرهنگی تاکید می‌کند: آبده‌های تاریخی، نمایان‌گر تاریخ کشور هستند و دولت باید از تخریب آن‌ها جلوگیری کند. مسوولان باید به‌طور جدی از حفاری و ساخت خانه در اطراف این بناها جلوگیری کنند.

جان محمد الکوزی فعال فرهنگی دیگر گفت: در صورت بی‌توجهی به حفظ و مراقبت از آبده‌ها، این سازه‌های تاریخی فرو خواهند پاشید و این بناها تاریخ کشور را به نمایش می‌گذارند.

عبدالکریم یکی از باشندگان نیمروز افزود: حکومت باید از تخریب آبده‌های تاریخی جلوگیری کند، زیرا برخی از این آثار در حال نابودی هستند و نیاز به ترمیم و مرمت دارند.

اما مسئولان محلی می‌گویند که از آبده‌های تاریخی نگه‌داری می‌کنند و به هیچ کس اجازه نمی‌دهند تا به این آبده‌ها، آسیب برساند.

حبیب‌الله الهام رئیس اطلاعات و فرهنگ نیمروز گفت: از آبده‌های تاریخی نگه‌داری می‌کنیم و به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم تا به این آبده‌ها، آسیب برساند. و هم‌چنان نیز از اعمار بسیاری‌ از خانه در نزدیکی آبده‌های تاریخی جلوگیری کردیم.

براساس اطلاعات، تاکنون بیش از ۴۰ آبده تاریخی در نیمروز به ثبت رسیده است. نیمروز یکی از ولایت‌های باستانی کشور به شمار می‌رود و بسیاری از آثار تاریخی آن میراثی از تمدن سیستان باستان هستند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=66762

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.