• امروز : یکشنبه, ۱۸ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 8 December - 2024
کل 4611 امروز 6

اخبار ویژه

معاونیت اقتصادی طالبان:گزارش بانک جهانی درباره وضعیت بحرانی اقتصاد افغانستان واقعیت ندارد وزیر خارجه روسیه: گروه‌های تروریستی نباید در سوریه مسلط شوند بیست‌ودومین نشست مجمع دوحه در پایتخت قطر آغاز شد خلیل‌زاد: از مقامات امارت اسلامی خواست برای گفتگو با دولت جدید امریکا آماده باشند درگیری میان طالبان و داعش در شمال افغانستان رئیس جمهور قرقیزستان: دنیا باید طالبان را به رسمیت بشناسد چهره‌های سیاسی: ائتلافی را تحت نام مجمع ملی برای نجات افغانستان تشکیل دادند وزارت امور خارجه: تصمیم ناروی بر عدم‌ پذیرش سفیر امارت اسلامی نا امیدکننده است کشاورزان ولایت سرپل با چالش‌های جدی اقتصادی مواجه شده‌ایم وزارت کار: ۶۵ هزار جواز کار در هشت ماه گذشته توزیع شده است تمدید قرارداد خرید برق افغانستان از ترکمنستان برای سال ۲۰۲۵ نظامیان آمریکا برای مقابله با تهدیدات افغانستان مستقر هستند وزارت خارجه پاکستان: هراس‌افگنی از مسایل مهم در تعاملات کابل و اسلام‌ قرار دارد محاصره نیروهای اوکراینی در شهر کوراخووو از سوی ارتش روسیه وزارت مهاجرین: ۸۰۰ شهروند افغانستان به اتهام حضور در اعتراضات ضد حکومتی در پاکستان بازداشت شدند

3

وزارت زراعت:زعفران و پنبه را جایگزین کوکنار کرده است

  • کد خبر : 67117
  • 21 عقرب 1403 - 0:16
وزارت زراعت:زعفران و پنبه را جایگزین کوکنار کرده است

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید که این وزارت گیاهان چون زعفران، هنگ، پنبه، زغر، آلوویرا و کنجد را به‌عنوان جایگزین کوکنار به کشاورزان توزیع کرده است. مصباح‌الدین مستعین سخنگوی این وزارت تاکید می‌کند که پس از صدور فرمان رهبر امارت اسلامی درباره منع کشت کوکنار، در حال حاضر کوکنار در هیچ منطقه‌ی افغانستان کشت […]

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید که این وزارت گیاهان چون زعفران، هنگ، پنبه، زغر، آلوویرا و کنجد را به‌عنوان جایگزین کوکنار به کشاورزان توزیع کرده است.

مصباح‌الدین مستعین سخنگوی این وزارت تاکید می‌کند که پس از صدور فرمان رهبر امارت اسلامی درباره منع کشت کوکنار، در حال حاضر کوکنار در هیچ منطقه‌ی افغانستان کشت نمی‌شود.

بنا بر سخنان سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، این وزارت برخی از باغ‌های میوه ستروس را نیز به کشاوزران در ولایت‌های مختلف ایجاد کرده و برنامه‌های گوناگون آموزشی را نیز به آنان راه‌اندازی کرده است.

مصباح‌الدین مستعین گفت: در بته‌های طبی مثل هینگ و در بته‌های اقتصادی زعفران آلوویرا، باغ‌های ستروس، عسل و باغ‌های بیره را ما ایجاد کردیم که به جای کشت بدیل کار گرفته می‌شود.

عبدالظهور مدبر آگاه مسایل اقتصادی گفت: از اینکه افغانستان یک اقلیم خیلی خوب دارد بسیاری از کشت‌ها را ما می‌توانیم منحیث کشت بدیل ارایه کرده باشیم مثل زعفران شیرین بویه، چهار مغز، بادام، پسته، انگور، انار و دیگر کشت‌ها که هر کدام از این ها می‌تواند در بالندگی اقتصاد سهم برازنده خود را داشته باشد.

با این حال برخی از کشاورزان خواهان پشتیبانی بیشتر امارت اسلامی در زمینه کشت بدیل هستند.

شاه‌محمد، کشاورز گفت: به ما گفته شد که برای شما دیگر تخم‌ها چون تخم گندم و این‌ها می‌دهیم دیگر تریاک کشت نکنید کار موادمخدر نکارید تا حالا برای ما نداده است.

محمد صابر یکی دیگر از کشاورزان گفت: از حکومت این خواهش را داریم که با ما کمک شود تخم‌های اصلاح شده و دیگر چیزها را برای ما توزیع کند.

پیش از این وزارت زراعت، آبیاری و مالداری آمار داده بود که پس از منع کشت کوکنار در کشور، نزدیک به ۱۰۰ هزار تُن تخم‌های اصلاح‌شده و ۲۰۰ هزار تُن کود کیمیاوی در همکاری با نهادهای داخلی و خارجی برای کشاورزان در کشور توزیع شده‌اند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=67117

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.