همزمان با دوسالگی بسته ماندن دانشگاهها به روی دختران در کشور، شماری از دانشجویان دختر بار دیگر از ادامه این وضعیت انتقاد کردند.
آنان از حکومت سرپرست میخواهند که هرچه زودتر دانشگاهها را به روی آنان بازگشایی کند.
آزاده دانشجوی سال دوم دانشگاه گفت: فکر میکردم شاید تا ماه حمل برای دختران اجازه بدهند که به دانشگاه بروند؛ اما متاسفانه تا امسال برای ما اجازه داده نشد که به دانشگاه برویم.
ادیبه فارغ از دانشکده طب معالجوی گفت: خواست ما از امارت اسلامی این است که دروازههای مکتبها و پوهنتونها را به روی تمام دختران باز کند. در جامعهای که علم نباشد، آن جامعه رو به روکود است.
ذکیالله محمدی استاد دانشگاه گفت: وقتی تحصیلات عالی را به خواهران ما بسته کنیم، ما نمیتوانیم پیشرفت داشته باشیم.
از سوی دیگر، احمد شرع رهبر کنونی سوریه، در گفتوگو با بیبیسی از تفاوت دیدگاه میان مقامهای فعلی سوریه و حکومت سرپرست افغانستان سخن گفته و تأکید کرده است که او به دسترسی زنان کشورش به آموزش باور دارد.
احمد شرع رهبر هیات تحریر شام گفت: تفاوتهای زیادی بین سوریه و طالبان وجود دارد. نحوه حکومت ما متفاوت است. افغانستان یک جامعه قبیلهای است، اما سوریه کاملاً متفاوت است. مردم تنها به این فکر نمیکنند که دولت سوریه و نظام حاکم باید با تاریخ و فرهنگ سوریه مطابقت داشته باشد.
این در حالیست که در بیست و نهم قوس سال ۱۴۰۱ هجری خورشیدی، وزارت تحصیلات عالی با نشر اعلامیهای دختران دانشجو را تا اطلاع ثانوی از رفتن به دانشگاهها منع کرد، موضوعی که واکنشهای گسترده داخلی و خارجی را در پی داشت.
آژانس خبری پامیر