• امروز : پنج شنبه, ۴ دلو ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 23 January - 2025
کل 5175 امروز 6

اخبار ویژه

طی ۶ مرحله ۱۷۳۵ اسیر فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد می‌شوند مجاهد: برگسترش روابط باعربستان سعودی تأکید کرد سفیر ترکیه در کابل با امیرخان متقی دیدارکرد استانکزی: رسانه‌ها نیاز اساسی جامعه و کشور در عصر حاضرند امارت اسلامی در تلاش آزادی تمام زندانیان افغانستان از امریکا است حضور سفیر طالبان در نشست سازمان همکاری شانگهای سازمان بین‌المللی مهاجرت: ۳.۵ میلیون افغانستانی از ایران و پاکستان در سال ۲۰۲۴ بازگشتند ۱۵ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی روبه‌رو هستند تظاهرات در پاکستان علیه محدودیت تردد با افغانستان امیر خان متقی با کاردار سفارت قطر در کابل دیدار کرد دونالد ترامپ: تمام کمک‌های خارجی امریکا را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد وزیرعدلیه: مأموریت امارت اسلامی حاکم ساختن شریعت اسلامی است همکاری‌های دوجانبه ریلی افغانستان و ایران تقویت می‌شود مسکو: ترامپ بدنبال احیای زیرساخت‌های نظامی در افغانستان است آغاز عملیات گسترده نظامی پاکستان در مناطق مرزی با افغانستان

3

انستیتوت صلح امریکا: ممنوعیت کشت کوکنار تنش‌های سیاسی را در افغانستان تشدید می‌کند

  • کد خبر : 68485
  • 23 قوس 1403 - 14:25
انستیتوت صلح امریکا: ممنوعیت کشت کوکنار تنش‌های سیاسی را در افغانستان تشدید می‌کند

انستیتوت صلح امریکا در گزارشی گفته که ممنوعیت کشت کوکنار از سوی امارت اسلامی، همراه با جاگزینی فرآورده‌های کم‌ارزشی چون گندم، می‌تواند نارضایتی را افزایش داده و تنش‌های سیاسی را در افغانستان تشدید کند. در این گزارش تاکید شده که فرآورده‌های کم‌ارزشی مانند گندم نمی‌توانند جایگزین بلندمدت و پایداری برای کشاورزان وابسته به کشت کوکنار […]

انستیتوت صلح امریکا در گزارشی گفته که ممنوعیت کشت کوکنار از سوی امارت اسلامی، همراه با جاگزینی فرآورده‌های کم‌ارزشی چون گندم، می‌تواند نارضایتی را افزایش داده و تنش‌های سیاسی را در افغانستان تشدید کند.

در این گزارش تاکید شده که فرآورده‌های کم‌ارزشی مانند گندم نمی‌توانند جایگزین بلندمدت و پایداری برای کشاورزان وابسته به کشت کوکنار باشند.

بر اساس گزارش، ادامه ممنوعیت، هرچند قدرت امارت اسلامی را نشان می‌دهد، اما فقر در مناطق روستایی را شدت بخشیده و نارضایتی زمین‌داران را افزایش می‌دهد. این شرایط می‌تواند به تشدید بی‌ثباتی سیاسی در افغانستان منجر شود.

در بخشی از گزارش آمده است: پافشاری طالبان بر اجرای این ممنوعیت، به‌ویژه در سال ۲۰۲۴، قابل توجه بوده است. اگر این ممنوعیت ادامه یابد، هرچند نشان‌دهنده قدرت طالبان خواهد بود، اما فقر روستایی را تشدید کرده، نارضایتی میان زمین‌داران را افزایش داده و به بی‌ثباتی سیاسی دامن خواهد زد.

به باور این انستیتوت از سوی دیگر، کاهش این ممنوعیت در نتیجه فشارها و مخالفت‌ها، ممکن است به احیای گسترده کشت کوکنار منجر شود. چنین اتفاقی می‌تواند حاکمیت امارت اسلامی را زیر پرسش برده و چالش‌های تازه‌ای برای این حکومت ایجاد کند.

آمارهای این انستیتوت نشان می‌دهند که سطح زیر کشت کوکنار در افغانستان در سال ۲۰۲۴ به‌شدت کاهش یافته است.

این در حالی است که اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) افزایش سطح کشت کوکنار را گزارش کرده بود.

بر اساس داده‌های انستیتوت صلح امریکا، سطح کشت کوکنار از ۲۲هزار و۶۹۳ هکتار در سال ۲۰۲۳ به ۷هزار و۳۸۲ هکتار در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته که نشان‌دهنده کاهشی ۶۷ درصدی است.

این کاهش در ادامه کاهش ۹۰ درصدی سطح کشت در سال ۲۰۲۳ رخ داده است.

انستیتوت صلح امریکا در پایان گزارش خود تاکید کرده که برای مبارزه با این چالش‌ها، رشد اقتصادی پایدار و توسعه روستایی ضروری است.

کمک‌های بشردوستانه، هرچند مفید‌اند، اما به‌تنهایی نمی‌توانند این بحران را حل کرده یا پیامدهای ممنوعیت کشت کوکنار را جبران کنند.

پیش از این امارت اسلامی گفته بود که کشت کوکنار در افغانستان ۹۵ درصد کاهش یافته و هیچ کسی حق کشت آن را ندارد.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=68485

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.