• امروز : شنبه, ۲۹ جدی ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
کل 5126 امروز 6

اخبار ویژه

عبدالغنی برادر: روابط تجاری افغانستان با کشور‌های دیگر گسترش یافته است عبدالکبیر وزیر مهاجرین کارش را آغاز کرد درآمد شرکت افغان پست افزایش یافته است سفیر ایران در کابل: تهران به دنبال توسعه تعامل و روابط همسایگی بازنشستگان در کابل از چالش‌های اقتصادی شکایت دارند تسهیل تجارت ترانزیت افغانستان با تضمین بیمه‌ای پاکستان وزارت فواید عامه: شاهراه سالنگ‌ها به دلیل بارش برف و طوفان مسدود شده است در حمله‌ای تروریستی در تهران دو قاضی عالی‌رتبه شهید شدند وزارت صنعت: در ۹ ماه گذشته بیش از ۴۲ هزار کیلوگرام زعفران صادر شده است کار مرمت اقامتگاه احمدشاه بابا ۹۰ درصد پیش‌رفته است بلاروس: شرایط افغانستان برای همکاری پیچیده است احتمال حذف پست معاونت سیاسی نخست‌وزیری در حکومت طالبان در سه سال گذشته ۴۵ هزار شغل برای مهاجرین بازگشته ایجاد شده است بانک جهانی: ناامنی غذایی در افغانستان افزایش یافته است وزارت خارجه روسیه: کشورهای عضو ناتو جنایت‌های جنگی در افغانستان را پنهان می‌کنند

2

باشندگان بامیان از تخریب آثار تاریخی این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند

  • کد خبر : 68814
  • 01 جدی 1403 - 14:48
باشندگان بامیان از تخریب آثار تاریخی این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند

هم‌زمان با فرا رسیدن فصل زمستان و افزایش بارندگی‌ها، شماری از باشندگان بامیان از تخریب بازمانده‌های تاریخی در این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند. آنان از مسئولان حکومت سرپرست می‌خواهند تا در راستای حفاظت جدی از این آثار تاریخی اقدام کنند. قلعه تاریخی چهل دختران در نزدیکی شهر غلغله، یکی از مهم‌ترین بازمانده‌های تاریخی در مرکز […]

هم‌زمان با فرا رسیدن فصل زمستان و افزایش بارندگی‌ها، شماری از باشندگان بامیان از تخریب بازمانده‌های تاریخی در این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند.

آنان از مسئولان حکومت سرپرست می‌خواهند تا در راستای حفاظت جدی از این آثار تاریخی اقدام کنند.

قلعه تاریخی چهل دختران در نزدیکی شهر غلغله، یکی از مهم‌ترین بازمانده‌های تاریخی در مرکز بامیان است. این قلعه که در زمینی به وسعت ۱۰ جریب و در سه طبقه ساخته شده است، به گفته مردم محل، ۱۳۰۰ سال پیش مکان بودوباش چهل تن از دختران علاءالدین، یکی از پادشاهان غوری، بوده است.

باشندگان محل روایت می‌کنند که این قلعه، همراه با شهر غلغله، به دست چنگیزخان مغول تخریب شد و بخش‌های باقی‌مانده آن نیز به علت کم‌توجهی، بارش برف و باران آسیب دیده است.

اسدالله یکی از باشندگان بامیان گفت: قلعه چهل دختران به این دلیل نام‌گذاری شده که چهل دختر در این مکان محافظت می‌شدند. این داستان را از پدران و نیاکان‌مان شنیده‌ایم، زیرا این قلعه ۱۳۰۰ سال قدمت دارد.

بسم‌الله باشنده دیگر بامیان افزود: قلعه چهل دختران به علت کم‌توجهی مردم و بارش برف و باران تخریب شده است.

آگاهان عرصه گردش‌گری معتقدند که حفاظت از چنین قلعه‌های تاریخی می‌تواند به رشد صنعت گردش‌گری و افزایش عواید حکومت کمک کند.

میثم نظری آگاه گردش‌گری می‌گوید نگه‌داری و حفاظت از مکان‌های تاریخی یکی از اساسی‌ترین اقدام‌های است که دولت باید انجام دهد، زیرا این مکان‌ها علاوه بر ارزش فرهنگی، منبع عایدات از گردش‌گری هستند.

محمدرضا ابراهیم استاد دانش‌گاه نیز تاکید کرد: قلعه‌های تاریخی بامیان بخشی مهم از میراث فرهنگی و تاریخی افغانستان و نمایانگر بخش برجسته‌ای از تاریخ کشور ما هستند.

بر اساس آمار ریاست اطلاعات و فرهنگ بامیان، در حال حاضر ۳۰۰ قلعه با پیشینه تاریخی بیش از یک قرن در مرکز و ولسوالی‌های این ولایت وجود دارد. بسیاری از این قلعه‌ها همچنان به عنوان مکان‌های زندگی مورد استفاده باشندگان محل قرار می‌گیرند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=68814

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.