حسیبالله نوری سخنگوی بانک مرکزی افغانستان از گردآوری نزدیک به هشت میلیارد افغانی پول فرسوده در یک سال پسین از سوی این بانک خبر داده است.
سخنگوی این بانک با تاکید بر ادامه روند گردآوری پولهای فرسوده، بار دیگر از شهروندان کشور خواسته است تا در داد و ستد خود، به حفاظت از افغانی توجه کنند.
به گفته حسیبالله نوری، بانکنوتهای گردآوری شده بر اساس طرزالعمل مشخص از بین برده میشود.
سخنگوی بانک مرکزی افغانستان همچنان گفت: به ارزش هشت میلیارد افغانی بانکنوتهای مندرس از بازارها جمعآوری شده تا از بین برده شود و این بانکنوتها بر اساس یک طرزالعمل جمع میشود و از بین برده میشود.
برخی دکانداران در پایتخت میگویند که گردش پولهای فرسوده سبب متاثر شدن کاروبارشان شده است. آنان از بانک مرکزی میخواهند تا راهکاری را از بهر جلوگیری از فرسوده شدن افغانی، روی دست گیرد.
محمدنسیم، دکاندار گفت: زیاد تاثیرات دارد؛ بهخاطریکه مردم میاورند، ما میگیریم و وقتی پس به خودشان میدهیم، نمیگیرند یا رنگپر میباشد یا بسیار کهنه، به همین خاطر بسیار مشکلات است.
خالد یکی دیگر از دکانداران گفت: اگر پیسه پاک به ما بدهند، بهتر است و از بانک مرکزی میخواهیم که پولهای کهنه، پاره و نمبر بدل را جمع کنند.
موجودیت پولهای فرسوده شده چالشی است که نه تنها در این روزها، بل از سالیان متمادی شهروندان کشور با آن روبهرو اند.
آگاهان اقتصادی همواره تاکید میکنند که برای جلوگیری از فرسوده شدن ارز افغانی، بانک مرکزی باید برای ترویج پول الکترونیک در کشور تلاش کند.
محمدنبی افغان آگاه مسایل اقتصادی میگوید: دادوستد از طریق تکنالوژی یعنی از طریق کارت در حال حاضر در دنیا معمول است و تمام دنیا در بخش دادوستد و برای حفظ پول و یا برای جلوگیری از استفاده پول به شکل فیزیکی از راهکارهای الکترونیک استفاده میکنند.
افغانستان از جمله کشورهایی است که بیشتر شهروندان آن در دادوستد از پول فزیکی استفاده میکنند و از سال ۱۹۳۹ به این سو، کشورهای روسیه، انگلستان، آلمان، هند، پولند و فرانسه قراردادهای چاپ پول افغانی را برعهده داشتهاند.
آژانس خبری پامیر