مسئولان شفاخانه حوزهای هرات میگویند که بیماریهای کلیه و مجرای ادراری در این ولایت نسبت به گذشته به شکل چشمگیری افزایش یافته است.
براساس آمارها، روزانه نزدیک به ۱۵۰ بیمار به بخش یورولوژی این شفاخانه مراجعه میکنند که برخی از آنها نیاز به عملیات جراحی یا پیوند کلیه دارند.
غلام ربانی حبیبی مسئول بخش یورولوژی شفاخانه در این باره گفت: در ابتدا این بخش پنج بستر داشت، سپس به ۱۰ بستر افزایش یافت، اما از سال ۱۳۹۲ به اینسو به همین شکل باقی مانده. آمار واقعات ما خیلی بلند است، تنها در یک ماه، نزدیک به ۱۰۰ بیمار در این بخش عملیات شدهاند.
عبدالله بیمار ۷۰ سالهای که چهار روز پیش عملیات کلیه شده است، گفت: مدتها مشکل ادرار داشتم و سه ماه منتظر وقت عملیات بودم. حالا پس از عملیات، الحمدالله راحت هستم.
وکیل احمد رحمانی یکی دیگر از بیماران اظهار داشت: سونوگرافی گرفتند متوجه شدم کلیههایم از دو سال پیش آسیب دیده است، درد داشتم؛ اما تحمل میکردم.
بیماران و پزشکان از کمبود امکانات در این بخش و طولانی بودن زمان انتظار برای انجام عملیات شکایت دارند.
به گفته پزشکان، بسیاری از بیماران به دلیل آگاهی نداشتن و مراجعه دیرهنگام به شفاخانه، کلیههای خود را از دست میدهند.
پزشکان نوشیدن کم آب، مصرف غذاهای ناسالم، استفاده از نوشابهها و نوشیدنیهای انرژیزا را از دلایل اصلی افزایش بیماریهای کلیه در هرات عنوان میکنند.
نذیر احمد شکاری یکی از پزشکان گفت: بیماران اغلب رژیم غذایی مناسبی ندارند و به اندازه کافی مایعات مصرف نمیکنند. عدم آگاهی یکی از عوامل اصلی بروز سنگ کلیه و دیگر مشکلات کلیوی است.
در بخش یورولوژی شفاخانه حوزهای هرات، علاوه بر بیماریهای کلیه، پروستات و دیگر مشکلات مجرای ادراری نیز درمان میشود. اما کمبود امکانات باعث شده است که بیماران برای انجام عملیات تا چهار ماه منتظر بمانند.
آژانس خبری پامیر