همزمان با پایان مهلت ده روزه برای دختران در بخش آموزشهای طبی، آنان از امارت اسلامی خواستهاند که نهادهای آموزشهای طبی را بهروی آنان مسدود نسازد.
مسکا از جمله هزاران دختریست که در یکی از انستیتوتهای طبی به امید قابله شدن درس میخواند. او که سه سمستر را به پایان رسانده، گفت: با بسته شدن مکتبها و دانشگاه، همین انستیتوتها برای ما یک امید بود تا بتوانیم به آرزوهای ما برسیم. من میخواستم یک قابله خوب شوم و بتوانم در آینده عاید پیدا کنم.
عاصیه یکی دیگر از دانشجویان گفت: آرزویم این است که یک قابله خوب شوم و به مردم خدمت کنم. از امارت اسلامی این خواهش را دارم که دروازه انستیتوتها را بسته نکند تا بتوانیم درس ما را ادامه بدهیم.
همزمان، توماس نیکلاسون نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان در یک نشست خبری از تصمیم منع رفتن دختران به انستیتوتها ابراز نگرانی کرده و افزوده است که وی در جریان سفره پنج روزه خود به افغانستان، با شماری از مقامهای امارت اسلامی در مورد لغو ممنوعیت دسترسی دختران و زنان به مکتبها و دانشگاهها دیدار داشته؛ اما هیچ پاسخی برای لغو این تصمیم دریافت نکرده است.
فعالان عرصه حقوق زن، حضور پزشکان، قابلهها و پرستاران زن را در جامعه ضروری میدانند.
عالمتاب رسولی فعال حقوق زن گفت: هر حکومت مسئول است تا نیازهای جامعه را برطرف بسازد. حضور داکتر زن در جامعه افغانستان نیاز مبرم است که حکومت امارت اسلامی مسوول به برطرف ساختن این نیازمندی میباشد.
امارت اسلامی تا اکنون ممنوعیت آموزشهای طبی برای دختران در کشور را بهگونه رسمی تایید یا رد نکرده است؛ اما پیش از این برخی دانشجویان انستیتوتهای طبی گفتهاند که برای شان ده روز مهلت داده شده تا آزمون پایانی سمستر را سپری کنند.
آژانس خبری پامیر