در بیش از سه سال پسین، نزدیک به۱۰ هزار جواز برای زنان تجارتپیشه از سوی وزارت صنعت و تجارت توزیع شده است.
سخنگوی وزارت اقتصاد با مطرح این موضوع میگوید که اکنون فرصتهای بیشتری برای زنان تجارتپیشه در سراسر کشور در زمینه کسبوکارهای کوچک و سرمایهگذاری فراهم شده است.
عبدالرحمن حبیب سخنگوی وزارت اقتصاد تصریح کرد: در حال حاضر زنان در نهادهای دولتی و خصوصی مشغول کار هستند. برای فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی، سهولتهایی ایجاد شده و به تجارتهای کوچک و صنایع دستی توجه ویژهای صورت گرفته است.
با این حال، شماری از زنان تجارتپیشه از کاهش درآمد و کمرنگ شدن کسبوکارهایشان شکایت دارند و از مسئولان میخواهند که فرصتهای بیشتری برای اشتغال زنان فراهم کنند.
زینب، مسئول یک کارگاه خیاطی، میگوید که به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه در بازار و کاهش مشتریان، کار و بارش با رکود مواجه شده است.
او افزوده که با راهاندازی این کارگاه، تلاش کرد برای حدود ۳۰ زن شغل ایجاد کند، اما اکنون به دلیل مشکلات اقتصادی تعداد کارکنانش به ۱۲ نفر کاهش یافته است.
زینب توضیح داد: در ابتدا ۳۰ شاگرد داشتم، اما حالا فقط ۱۰ تا ۱۲ نفر کار میکنند. درآمد فروشگاه بسیار پایین آمده و در اوایل ما با هزینه کم شروع به کار کردیم.
همزمان، برخی کارکنان این کارگاه از امارت اسلامی خواهان حمایت بیشتر هستند.
سمیه یکی از کارکنان این کارگاه گفت: از مسئولان انتظار داریم که از ما حمایت کنند؛ مشکلات زیادی داریم و دختران از تحصیل و آموزش هم محروم ماندهاند.
زهرا یکی دیگر از کارکنان افزود: ما میخواهیم فرصتهایی برای زنان ایجاد شود تا بتوانند معاش خود و خانوادهشان را تامین کنند.
پس از به قدرت رسیدن دوباره امارت اسلامی در افغانستان، زنان با ایجاد کسبوکارهای کوچک سعی کردهاند منابع درآمدی برای خود ایجاد کنند. با این حال، بسیاری از این زنان همچنان با چالشهای اقتصادی، اجتماعی و محدودیتهای گسترده دستوپنجه نرم میکنند.
آژانس خبری پامیر