• امروز : پنج شنبه, ۴ دلو ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 23 January - 2025
کل 5175 امروز 6

اخبار ویژه

طی ۶ مرحله ۱۷۳۵ اسیر فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد می‌شوند مجاهد: برگسترش روابط باعربستان سعودی تأکید کرد سفیر ترکیه در کابل با امیرخان متقی دیدارکرد استانکزی: رسانه‌ها نیاز اساسی جامعه و کشور در عصر حاضرند امارت اسلامی در تلاش آزادی تمام زندانیان افغانستان از امریکا است حضور سفیر طالبان در نشست سازمان همکاری شانگهای سازمان بین‌المللی مهاجرت: ۳.۵ میلیون افغانستانی از ایران و پاکستان در سال ۲۰۲۴ بازگشتند ۱۵ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی روبه‌رو هستند تظاهرات در پاکستان علیه محدودیت تردد با افغانستان امیر خان متقی با کاردار سفارت قطر در کابل دیدار کرد دونالد ترامپ: تمام کمک‌های خارجی امریکا را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد وزیرعدلیه: مأموریت امارت اسلامی حاکم ساختن شریعت اسلامی است همکاری‌های دوجانبه ریلی افغانستان و ایران تقویت می‌شود مسکو: ترامپ بدنبال احیای زیرساخت‌های نظامی در افغانستان است آغاز عملیات گسترده نظامی پاکستان در مناطق مرزی با افغانستان

3

کشاورزان ولایت سرپل با چالش‌های جدی اقتصادی مواجه شده‌ایم

  • کد خبر : 68232
  • 17 قوس 1403 - 15:32
کشاورزان ولایت سرپل با چالش‌های جدی اقتصادی مواجه شده‌ایم

کشاورزان ولایت سرپل می‌گویند که پس از ممنوعیت کشت کوکنار، با چالش‌های جدی اقتصادی مواجه شده‌اند. آنان تاکید دارند که تاکنون زمینه کشت بدیل برای‌شان فراهم نشده است و کشت فرآورده‌های چون گندم، جو و جواری، هزینه‌های کشاورزی آنان را تامین نمی‌کند. ثناالله احمدی، یکی از این کشاورزان است که در روستای امام جعفر ولسوالی […]

کشاورزان ولایت سرپل می‌گویند که پس از ممنوعیت کشت کوکنار، با چالش‌های جدی اقتصادی مواجه شده‌اند.

آنان تاکید دارند که تاکنون زمینه کشت بدیل برای‌شان فراهم نشده است و کشت فرآورده‌های چون گندم، جو و جواری، هزینه‌های کشاورزی آنان را تامین نمی‌کند.

ثناالله احمدی، یکی از این کشاورزان است که در روستای امام جعفر ولسوالی سیدآباد سرپل هزینه خانواده‌اش را از طریق کشاورزی تامین می کند. او می‌گوید که نبود تخم‌های اصلاح‌شده و کود کیمیاوی، هر سال کشاورزان این ولایت را متضرر می‌کند.

ثناالله گفت: ما اکنون نه چرس می‌کاریم و نه کوکنار. پیشنهادی که به ما شده بود که تخم‌های اصلاح‌شده می‌دهند، تاکنون عملی نشده است. تخم‌هایی که از بازار می‌خریم حتی هزینه کار ما را هم جبران نمی‌کند.

صدام، یکی دیگر از کشاورزان، می‌گوید که تخم‌های موجود در بازارهای سرپل، کیفیت کافی ندارند و هزینه‌های کشاورزی را پوشش نمی‌دهند.

صدام در این باره افزود: تخم اصلاح‌شده‌ای که گفته بودند به ما می‌دهند، تاکنون نرسیده است. تخم‌هایی که از بازار می‌خریم، ۴۰ تا ۵۰ هزار افغانی هزینه دارد، اما حاصل خوبی نمی‌دهد.

عنایت‌الله مخلص کشاورز دیگری گفت: گندم و پیازی که ما می‌کاریم و تخم‌های آن را از بازار می‌گیریم، حاصل نمی‌دهد. از حکومت می‌خواهیم که تخم اصلاح‌شده برای ما توزیع کند تا زحمت ما نتیجه بدهد.

با این حال، ریاست زراعت، آبیاری و مالداری سرپل گفته که برنامه‌هایی را برای حمایت از کشاورزان روی دست دارد.

شریف‌الله مصدق آمر امور کشاورزی این ریاست گفت: پس از ممنوعیت کشت کوکنار، ما برای کشاورزان هینگ را به‌عنوان کشت بدیل پیشنهاد کردیم و ورکشاپ‌هایی برای آموزش شیوه کشت آن برگزار کردیم.

پیش از این نیز، شماری از کشاورزان در ولایت‌های دیگر از حکومت سرپرست و نهادهای کمک‌کننده خواسته بودند تا کشت‌های بدیل را در اختیار آن‌ها قرار دهند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=68232

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.