گروه بینالمللی بحران میگوید که برخی از کشورها از گفتوگو با امارت اسلامی برای ارتقای حقوق زنان و دیگر هنجارهای بینالمللی خودداری کرده و ترجیح دادند رهبران حکومت سرپرست این اقدامها را بهگونهای مستقل انجام دهند.
این گروه در گزارشی گفته است که پس از تسلط امارت اسلامی در افغانستان، این کشور تحت فشار تحریمها و محدودیتهای اقتصادی و دیپلماتیک قرار گرفت که مشکلات فقر را در افغانستان افزایش داد.
در بخشی از گزارش گروه بینالمللی بحران آمده است: بیشتر کشورها از مذاکره با طالبان به گونهای که میتوانست حقوق زنان و سایر هنجارهای بینالمللی را تقویت کند، خودداری کردند و بهجای آن تصمیم گرفتند صبر کنند تا ببینند آیا رهبران جدید افغانستان به تنهایی چنین خواهند کرد یا نه.
محمد یاسین حبیب آگاه مسایل سیاسی گفت: بیتوجهی از سوی کشورهای همسایه، منطقه و فرا منطقه انجام شد. بهجای اینکه این کشورها با امارت اسلامی وارد تفاهم شوند و مسایل را از طریق گفتوگو حل کنند، برخلاف آن عمل کردند. به گفته نهاد بحران، افغانستان تنها رها شد و در واقع، مردم افغانستان در این شرایط تنها ماندند.
امارت اسلامی در واکنش به این گزارش گفته که مسایل داخلی کشور بر اساس ارزشها، فرهنگها و اولویتهای داخلی است و دیگر کشورها نباید در مسایل داخلی مداخله کنند یا از آن بهعنوان ابزاری برای به رسمیتشناسی استفاده کنند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی گفت: موضوعات داخلی کشور مربوط به ملت است و آنها خودشان باید راهحل را در داخل کشور برایش پیدا کند. کشورهای بیرونی نباید در مسایل داخلی یک کشور اینقدر مداخله داشته باشد که آن را شرط بگذارند.
در سوی دیگر، وزارت اقتصاد میگوید که وضع تحریمها از سوی جهان در بیش از سه سال گذشته عادلانه نبوده و باید هرچه زودتر این تحریمها برداشته شود.
عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: ما از کشورها میخواهیم که در امور داخلی کشور مداخله نکنند بجای مداخله همکاری در زمینههای مختلف از جمله مسایل اقتصادی را در دستور کار خود قرار دهند و ما از همکاری اقتصادی کشورها استقبال میکنیم.
پیش از این نیز، گروه بینالمللی بحران در گزارشی گفته بود که برخی کشورهای منطقه، بدون توجه به تأمین حقوق بشر در افغانستان، به هدف دستیابی به منافع خود با حکومت سرپرست در حال تعامل هستند.
آژانس خبری پامیر