• امروز : سه شنبه, ۳۰ دلو ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 18 February - 2025
کل 5498 امروز 12

اخبار ویژه

وزارت مهاجرین: با هیئت معاونت سازمان ملل در کابل درباره ساخت چهار شهرک گفتگو کرد تیم ملی فوتبال ساحلی چهار دیدار دوستانه در تایلند برگزار می‌کند ارتقای روابط ۲ جانبه محور گفتگوی بیکدلی با وزیرخارجه فصیح‌الدین فطرت: از قوماندانی هوایی بازدید کرد وزارت عدلیه: قوانین بر اساس فقه حنفی نهایی می‌شود طالبان: انتقادهای بین‌المللی از افغانستان دور از واقعیت است ​​​​​​​رژیم اسرائیل: یک مسئول نظامی جنبش حماس را در لبنان به شهادت رساند ۱۴نفر در حمله یک فرد مهاجم در کابل کشته شدند بیماری‌های تنفسی افزایش یافته است گفتگوی اعضای شورای امنیت سازمان ملل درباره تمدید مامویت‌یوناما در افغانستان ضبط «مهمانی»، بزرگترین برنامه قرآنی افغانستان به پایان رسید شورای امنیت معافیت یک مقام دیگر طالبان را صادر کرد وزارت دفاع بریتانیا: در خواست پناهندگی ۲ هزار کماندوی افغانستان رد شده است بانک مرکزی: ۲۰ میلیون دالر امریکایی به فروش می‌رسد حضور زنان هراتی در بخش تجارت افزایش داشته است

3

مبادلات تجاری ایران و افغانستان به ۳.۱۹۷ میلیارد دالر رسید

  • کد خبر : 70013
  • 30 جدی 1403 - 15:15
مبادلات تجاری ایران و افغانستان به ۳.۱۹۷ میلیارد دالر رسید

به گزارش آژانس خبری پامیر، حسین روستایی رایزن بازرگانی سفارت ایران در کابل با اشاره به تداوم روند رو به رشد مراودات تجاری ایران و افغانستان در دو سال اخیر، اظهار کرد: با استناد به گزارشات آماری وزارت صنعت و تجارت افغانستان، حجم مبادلات تجاری ایران و افغانستان در سال ۲۰۲۴ را رقم ۳ میلیارد […]

به گزارش آژانس خبری پامیر، حسین روستایی رایزن بازرگانی سفارت ایران در کابل با اشاره به تداوم روند رو به رشد مراودات تجاری ایران و افغانستان در دو سال اخیر، اظهار کرد: با استناد به گزارشات آماری وزارت صنعت و تجارت افغانستان، حجم مبادلات تجاری ایران و افغانستان در سال ۲۰۲۴ را رقم ۳ میلیارد و ۱۹۷ میلیون دالر عنوان نمود و افزود این عدد در مقایسه با سال ۲۰۲۳، از لحاظ ارزشی، رشد ۸۴ درصدی را نشان می دهد.

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان ادامه داد: میزان واردات افغانستان از جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۴، بالغ بر ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دالر بوده است که در مقایسه با رقم یک میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلاری سال ۲۰۲۳، صادرات غیر نفتی کشورمان به افغانستان در سال ۲۰۲۴، بیش از ۸۳ درصد رشد ارزشی را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: در مقابل ارزش صادرات افغانستان به ایران نیز در سال ۲۰۲۴ به عدد ۵۴ میلیون دالر رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ با افزایش ۲۹ میلیون دالری، در حدود ۱۱۶ درصد در ارزش افزایش یافته است.

روغن‌های سبک و فرآوردهای نفتی، گازهای نفتی، شمش از آهن و فولاد، کامپاند پلی اتیلن،‌ گاز طبیعی، تخم مرغ و تخم خوراکی ماکیان، کف پوش‌های غیر مخملی باف، اوره، هیدروکربورهای سبک و سنگین، سیمان، قوطی آلومینیومی، سیب زمینی، کفش، پریفرم، گوجه فرنگی، انواع کاشی و سرامیک، رب گوجه فرنگی، سیب درختـی، انـواع پلی اتیلن، شیرخشک، قیر نفت و تراکتورهای کشاورزی مهمترین اقلام صادارتی به افغانستان در دوره مورد بررسی بوده است.

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان همچنین گفت: جو، ذرت دامی، سنگ‌های معدنی، شمش سرب، محصولات آهنی یا فولادی به شکل طومار، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطرسازی، دانه آفتابگردان، پنبه، اسپند، بادام زمینی، سایر میوه‌های خشک، فلفل،‌ ماش سبز، تخم کنجد، زردچوبه، سایر حیوانات زنده از نوع گوسفند و انواع حبوبات از مهمترین اقلام وارداتی از افغانستان در دوره مورد بررسی است.

گفتنی است که براساس آمار رسمی گمرک، در حال حاضر افغانستان پنجمین مقصد کالاهای صادراتی ایران است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=70013

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.