• امروز : دوشنبه, ۲۴ جدی ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 13 January - 2025
کل 5053 امروز 6

اخبار ویژه

دیدار امیرخان متقی با فیصل طلاق البقمی در کابل ارزش پول افغانی در برابر دالر کاهش یافت معاون سیاسی وزیر خارجه با سفیر ایران درکابل دیدار کرد وزارت صنعت: شرایط برای توافق نهایی ترانزیت گاز روسیه فراهم شده است وزارت زراعت: بیش از یک میلیارد دالر در بخش مرغداری سرمایه‌گذاری شده است درانی: طالبان باید بهای حمایت از تی.تی.پی را بپردازند روسیه: اوکراین ۲۴۰ نظامی دیگر را در کورسک از دست داد وزارت مهاجرین: ۴۵ زندانی افغانستان از زندان‌های پاکستان آزاد شدند توافق طالبان و بلاروس برای تقویت روابط اقتصادی ریاست احیاءو انکشاف سرپل: ۸۰درصدباشندگان این ولایت به آب آشامیدنی سالم دست‌رسی ندارند وزارت معادن: سه کیلومتر پروژه تاپی در افغانستان ساخته شده است افغانستان بزرگترین واردکننده آرد روسیه طالبان: منطق فشار محکوم به شکست است، اهل تعامل هستیم محدودیت شدید تمدید ویزای مهاجرین افغانستان در پاکستان وزارت فواید عامه: کار ساخت خط آهن خواف- هرات ۸۰ درصد تکمیل شده است

1

چکمن‌دوزی از صنایع کهن در بدخشان با کاهش چشم‌گیری مواجه شده است

  • کد خبر : 69391
  • 15 جدی 1403 - 14:05
چکمن‌دوزی از صنایع کهن در بدخشان با کاهش چشم‌گیری مواجه شده است

چکمن‌دوزی و قاقمه‌دوزی به‌عنوان یکی از صنایع کهن در ولایت‌های شمال و شمال‌شرق افغانستان، به‌ویژه در بدخشان، با کاهش چشم‌گیری روبه‌رو شده است. صنعت‌کاران بدخشان می‌گویند که در گذشته، ده‌ها کارگاه فعال چکمن‌دوزی و قاقمه‌دوزی در این ولایت وجود داشت، اما اکنون تنها یک کارگاه باقی مانده است. غلام ربانی امواج، یکی از صنعت‌کاران با […]

چکمن‌دوزی و قاقمه‌دوزی به‌عنوان یکی از صنایع کهن در ولایت‌های شمال و شمال‌شرق افغانستان، به‌ویژه در بدخشان، با کاهش چشم‌گیری روبه‌رو شده است.

صنعت‌کاران بدخشان می‌گویند که در گذشته، ده‌ها کارگاه فعال چکمن‌دوزی و قاقمه‌دوزی در این ولایت وجود داشت، اما اکنون تنها یک کارگاه باقی مانده است.

غلام ربانی امواج، یکی از صنعت‌کاران با تجربه که بیش از دو دهه به این حرفه مشغول است، می‌گوید که روزگاری در شهر فیض‌آباد ده‌ها کارگاه تولید لباس‌های سنتی فعالیت داشت، اما به‌دلیل عدم حمایت حکومت و کم‌بود امکانات، بسیاری از این کارگاه‌ها بسته شده‌اند.

با این حال، او از افزایش علاقه‌مندی مردم به استفاده از این لباس‌های زمستانی سنتی خبر می‌دهد.

غلام‌ربانی چنین گفت: بدبختانه در این اواخر امکانات لازم فراهم نشد، توجهی از سوی حکومت صورت نگرفت و صنعت‌کاران به‌دلیل نداشتن سرمایه ناچار به تعطیلی کارگاه‌های‌شان شدند. اما خوشبختانه علاقه‌مندی شهروندان روزبه‌روز در حال افزایش است.

شماری از جوانانی که در تنها کارگاه فعال چکمن‌دوزی و قاقمه‌دوزی در بدخشان مشغول یادگیری این حرفه هستند، از حکومت و نهادهای مددرسان خواستار حمایت و تقویت این صنعت شدند.

احمد فرهاد یکی از حرفه‌آموزان گفت: خواست ما از دولت این است که صنایع دستی را رشد داده و به آن توجه بیش‌تری کنند.

عتیق‌الله حرفه‌آموز دیگر افزود: این یک صنعت قدیمی است و نباید نادیده گرفته شود.

ریاست صنعت و تجارت بدخشان نیز از تلاش‌ها برای احیای صنایع دستی و سنتی این ولایت خبر داده و اطمینان داده است که با هم‌کاری نهادهای مددرسان، گام‌هایی برای زنده نگه‌داشتن این میراث کهن برداشته خواهد شد.

ثمرالدین رحمانی مدیر عمومی تشبثات این اداره گفت: ما از موسسات کمک‌کننده خواسته‌ایم که تمرکز بیش‌تری بر صنایع دستی بومی بدخشان داشته باشند تا این میراث حفظ شود.

چکمن و قاقمه، لباس‌های زمستانی ساخته‌شده از پشم شتر، گوسفند یا پارچه‌های ابریشم هستند که اکنون در بازارهای بدخشان با قیمتی بین ۴ هزار تا ۳۰ هزار افغانی به فروش می‌رسند. صنعت‌کاران امیدوارند که با افزایش حمایت‌ها، این صنعت کهن جان دوباره بگیرد.

 

آژانس خبیر پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=69391

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.