• امروز : سه شنبه, ۳۰ دلو ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 18 February - 2025
کل 5498 امروز 12

اخبار ویژه

وزارت مهاجرین: با هیئت معاونت سازمان ملل در کابل درباره ساخت چهار شهرک گفتگو کرد تیم ملی فوتبال ساحلی چهار دیدار دوستانه در تایلند برگزار می‌کند ارتقای روابط ۲ جانبه محور گفتگوی بیکدلی با وزیرخارجه فصیح‌الدین فطرت: از قوماندانی هوایی بازدید کرد وزارت عدلیه: قوانین بر اساس فقه حنفی نهایی می‌شود طالبان: انتقادهای بین‌المللی از افغانستان دور از واقعیت است ​​​​​​​رژیم اسرائیل: یک مسئول نظامی جنبش حماس را در لبنان به شهادت رساند ۱۴نفر در حمله یک فرد مهاجم در کابل کشته شدند بیماری‌های تنفسی افزایش یافته است گفتگوی اعضای شورای امنیت سازمان ملل درباره تمدید مامویت‌یوناما در افغانستان ضبط «مهمانی»، بزرگترین برنامه قرآنی افغانستان به پایان رسید شورای امنیت معافیت یک مقام دیگر طالبان را صادر کرد وزارت دفاع بریتانیا: در خواست پناهندگی ۲ هزار کماندوی افغانستان رد شده است بانک مرکزی: ۲۰ میلیون دالر امریکایی به فروش می‌رسد حضور زنان هراتی در بخش تجارت افزایش داشته است

2

کار مرمت اقامتگاه احمدشاه بابا ۹۰ درصد پیش‌رفته است

  • کد خبر : 69982
  • 29 جدی 1403 - 16:05
کار مرمت اقامتگاه احمدشاه بابا ۹۰ درصد پیش‌رفته است

مسئولان محلی ولایت قندهار اعلام می‌گویند که کار مرمت اقامتگاه تاریخی احمدشاه بابا، یکی از مهم‌ترین بازمانده‌های تاریخی کشور، تاکنون ۹۰ درصد پیش رفته است. این اقامتگاه که در قلب شهر قندهار و به سبک معماری بخارایی ساخته شده است، صدها سال قدمت دارد. پروژه مرمت این مکان تاریخی چهارده ماه پیش با هزینه ۱۵ […]

مسئولان محلی ولایت قندهار اعلام می‌گویند که کار مرمت اقامتگاه تاریخی احمدشاه بابا، یکی از مهم‌ترین بازمانده‌های تاریخی کشور، تاکنون ۹۰ درصد پیش رفته است.

این اقامتگاه که در قلب شهر قندهار و به سبک معماری بخارایی ساخته شده است، صدها سال قدمت دارد.

پروژه مرمت این مکان تاریخی چهارده ماه پیش با هزینه ۱۵ میلیون افغانی از بودجه وزارت اطلاعات و فرهنگ آغاز شده و اکنون مراحل پایانی خود را طی می‌کند.

لطیف‌الله فدایی مهندس این پروژه گفت: خانه احمدشاه بابا با هزینه ۱۵ میلیون افغانی از بودجه امارت اسلامی و توسط وزارت اطلاعات و فرهنگ به‌صورت اساسی بازسازی شده است. در حال حاضر ۹۰ درصد کارهای بازسازی آن تکمیل شده و به‌زودی آماده بهره‌برداری خواهد شد.

عبدالسلام هروی یکی از کارگران این پروژه نیز افزود: ۹۰ درصد از کار بازسازی خانه احمدشاه بابا به شکل اصلی و قدیمی آن انجام شده است. من شخصاً ۲۰ سال تجربه در بازسازی بناهای تاریخی دارم.

قندهار، یکی از ولایت‌های باستانی افغانستان، دارای آثار تاریخی فراوانی است. باشندگان این ولایت از حکومت خواستار مرمت و توجه بیش‌تر به سایر بازمانده‌های تاریخی این منطقه هستند.

محب‌الله آغا یکی از باشندگان قندهار گفت: غازی احمدشاه بابا شخصیت بسیار بزرگی برای کشور بود. او یک غازی بزرگ بود و به تاریخ و آثار او باید توجه ویژه‌ای شود، زیرا این آثار یک سند بسیار ارزشمند تاریخی را در اختیار ما قرار می‌دهند.

حسام‌الدین یکی از باشندگان دیگر اظهار داشت: خانه احمدشاه بابا یک مکان تاریخی است و باید توجه کاملی به آن شود، زیرا احمدشاه بابا یک شخصیت بزرگ بود و کارهای بزرگی برای جامعه انجام داده است.

عبدالقادر، یکی از باشندگان قندهار گفت: آثار تاریخی دیگری مانند خرقه شریفه، کوکران، سرپوش چهارسو و سایر مکان‌های تاریخی نیز باید بازسازی شوند و دولت به آن‌ها توجه کند.

براساس اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ قندهار، در کم‌تر از سه سال گذشته، برخی از مکان‌های تاریخی دیگر از جمله مقبره زرغونه انا، مزار میرویس خان نیکه و حوض احمدشاهی در ولسوالی سپین‌بولدک نیز از سوی حکومت سرپرست بازسازی شده‌اند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=69982

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.