• امروز : یکشنبه, ۳ حمل ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 23 March - 2025
کل 5889 امروز 12

اخبار ویژه

راه‌اندازی کمپ‌های صحی رایگان در ولایت خوست فضل الرحمان: جنگ به نفع افغانستان و پاکستان نیست بازنشستگان: بار دیگر خواستار پرداخت حقوق خود شدند جنبش حماس: در حمله‌ی هوایی اسراییل به نوار غزه ۳۰ نفرشهید شدند مسیر پنجشیر–بدخشان بعد از یک ماه بسته بودن باز شد انس حقانی: حذف سران طالبان از فهرست سیاه جزو توافق دوحه بود روسیه: جنگنده میگ- ۲۹ نیروی هوایی اوکراین ساقط شد وزارت انرژی گزارش صلیب سرخ را ردکرد کوگلمن: آمریکا به دنبال توسعه روابط با طالبان نیست محمد جلال: امریکا جایزه ۱۰میلیون دالر برای سر وزیر داخله را لغو کرده است طالبان: امام خمینی فریاد مظلومیت فلسطین را به گوش جهان رساند وزارت صنعت و تجارت با نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان دیدارکرد سومین شب اعتراضات مردم در ترکیه پاکستان: از امارت اسلامی خواست علیه گروه‌های تندرو اقدام‌ عملی انجام دهد وزارت معادن: پروژه انتقال گاز شبرغان–مزار به مراحل نهایی رسیده است

4

آثار تاریخی و باستانی ولایت غزنی در خطر فروریزی قرار دارند

  • کد خبر : 70891
  • 20 دلو 1403 - 12:55
آثار تاریخی و باستانی ولایت غزنی در خطر فروریزی قرار دارند

شماری از فعالان فرهنگی و باشندگان ولایت غزنی می‌گویند که بسیاری از آثار تاریخی و باستانی این ولایت بر اثر رویدادهای طبیعی تخریب شده و برخی دیگر نیز در خطر فروریزی قرار دارند. بالاحصار، یکی از مهم‌ترین اماکن باستانی و تاریخی غزنی با قدمتی بیش از هزار سال است که اکنون در خطر فروپاشی قرار […]

شماری از فعالان فرهنگی و باشندگان ولایت غزنی می‌گویند که بسیاری از آثار تاریخی و باستانی این ولایت بر اثر رویدادهای طبیعی تخریب شده و برخی دیگر نیز در خطر فروریزی قرار دارند.

بالاحصار، یکی از مهم‌ترین اماکن باستانی و تاریخی غزنی با قدمتی بیش از هزار سال است که اکنون در خطر فروپاشی قرار دارد.

شیرین انصاری فعال فرهنگی غزنی گفت: هر خسارت جایگاه خاص خود را دارد، اما تخریب آثار تاریخی و باستانی ارزش‌های تاریخی یک کشور و منطقه را از بین می‌برد؛ خسارت‌هایی که شاید دیگر قابل ترمیم نباشند و پیامدهای جبران‌ناپذیری داشته باشند.

شفیع‌الله غالب فعال فرهنگی دیگر افزود: اگر به بازسازی آثار تاریخی در ولایت غزنی توجه نشود و این بناها مرمت نگردند، تاثیر بسیار منفی بر صنعت گردش‌گری خواهد داشت و گردش‌گران دیگر تمایلی به سفر به غزنی نخواهند داشت.

شماری از باشندگان ولایت غزنی از بی‌توجهی مسئولان به آثار تاریخی این ولایت انتقاد کرده و می‌گویند که در صورت ادامه این وضعیت، این آثار به‌طور کامل نابود خواهند شد.

محمد عابد باشنده غزنی گفت: بسیاری از اماکن و مناطق تاریخی در غزنی در حال تخریب هستند. اگر مسئولان امارت اسلامی به آن‌ها توجه نکنند، در چند سال آینده این بناها به طور کامل نابود خواهند شد.

عبدالرازق باشنده دیگر غزنی گفت: بناهای تاریخی در حال ویرانی هستند و بسیاری از آن‌ها به شدت آسیب دیده‌اند. از مسئولان امارت اسلامی می‌خواهیم که برای حفظ این میراث فرهنگی اقدام کنند.

مسئولان محلی غزنی می‌گویند که برنامه‌هایی را برای مرمت و بازسازی آبده‌های تاریخی این ولایت آغاز کرده‌اند.

حمیدالله نثار  رئیس اطلاعات و فرهنگ غزنی گفت: ریاست اطلاعات و فرهنگ تمام تلاش خود را به کار گرفته تا از تخریب کامل این بناها جلوگیری کند. بسیاری از این اماکن نیازمند بازسازی اساسی و بودجه کلان هستند. وزارت اطلاعات و فرهنگ و ما در تلاش خواهیم بود که هرچه زودتر اقدام‌های لازم را برای بازسازی این آثار انجام دهیم.

براساس اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ غزنی، در دو سال اخیر، کار بازسازی ۱۴ آبده تاریخی با هزینه‌ای بیش از ۲۰۰ هزار دالر امریکایی آغاز شده که برخی از آن‌ها تکمیل شده و به‌زودی به بهره‌برداری سپرده خواهند شد.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=70891

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.