سازمان جهانی بهداشت و بنیاد خیریه ملک سلمان توافقنامهای را به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر بهمنظور تقویت برنامههای پیکار با فلج کودکان (پولیو) در دو کشور امضا کردهاند.
تدروس ادهانوم گیبریسوس رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که این کمک مالی بهزودی در افغانستان و پاکستان برای پیشگیری از شیوع پولیو مصرف خواهد شد.
رئیس سازمان جهانی بهداشت در این باره گفته است: من خوشحالم که این توافقنامه را با عبدالله الربیعه ناظرکل بنیاد ملک سلمان امضا میکنم و برای تبدیل این تعهد به عمل، با هم همکاری خواهیم کرد.
وزارت صحت عامه افغانستان با همکاری شرکای بینالمللی خود که سازمان جهانی بهداشت یکی از آنها است، سالانه بیش از ده کارزار واکسیناسیون برای پیکار با این بیماری راهاندازی میکند.
پزشکان بر این باورند که واکسیناسیون به تنهایی نمیتواند سبب ریشهکن شدن این بیماری شود؛ از همینرو کشورهای افغانستان و پاکستان باید بهگونه مشترک در این راستا همکاری کنند.
مجتبی صوفی، پزشک، درباره اثرگذاری فعالیتهای انجام شده در راستای نابودی پولیو در کشور گفت: من فکر میکنم که در قسمت از بین بردن این مرض به شکل درست و کافی کار نکردهایم. تیمهای تخنیکی و مشاوران ورزیده کار داریم تا از مشورههای آنها استفاده کرده و این پول را به شکل درست در راستای محو کامل پولیو در افغانستان مصرف کنیم.
احمد شکیب ظهیر یکی دیگر از پزشکان گفت: لازم است تا هر دو کشور به همکاری سازمانهای جهانی خصوصن سازمان صحی جهان، یک برنامه مدون و استراتیژی مشترک ایجاد بکنند تا در پرتو این برنامه بتوانیم این مرض را از بین ببریم.
سازمان جهانی بهداشت سال گذشته میلادی از ثبت بیش از ۲۰ واقعه مثبت بیماری فلج کودکان در افغانستان گزارش داد؛ آماری که به کلی از سوی وزارت صحت رد شد.
آژانس خبری پامیر