کل بدهی دولت مرکزی پاکستان در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۴، به بالاترین سطح یعنی ۷۱ هزار و ۶۵۷ میلیارد روپیه (معادل۲۵۷میلیارد و ۷۵۸میلیون دالر )رسید.
در نوامبر ۲۰۲۴، کل بدهی دولت فدرال ۷۰ هزار و ۳۶۳ میلیارد روپیه بود.
این در حالیست که بر اساس گزارش بانک مرکزی پاکستان، کل بدهی دولت این کشور در دسامبر ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۵ هزار و ۱۸۸ میلیارد روپیه بوده است.
در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۴، کل بدهی داخلی دولت مرکزی پاکستان به ۴۹ هزار و ۸۸۳ میلیارد روپیه(معادل ۱۷۹ میلیارد و ۴۳۵ میلیون دالر) رسید و بدهی خارجی نیز به ۲۲ هزار و ۷۶۴ میلیارد روپیه (۸۲ میلیارد دالر)کاهش یافت که علت این کاهش اجبار دولت مرکزی در اجرای توافقات با صندوق بین المللی پول برای پرداخت به موقع بدهیهای خارجی است
به گزارش آژانس خبری پامیر، افزایش بدهی دولت مرکزی پاکستان میتواند پیامدهای جدی برای اقتصاد این کشور داشته باشد.
با افزایش بدهی، دولت باید بخش بیشتری از بودجه خود را به پرداخت سود بدهی اختصاص دهد. این امر میتواند منجر به کاهش سرمایهگذاری در بخشهای حیاتی مانند آموزش، بهداشت و زیرساخت شود.
افزایش این بدهیها، میتواند باعث کاهش اعتماد سرمایهگذاران خارجی به اقتصاد پاکستان شود. این امر میتواند منجر به خروج سرمایه و کاهش ارزش روپیه شود.
از طرفی، کاهش ارزش روپیه میتواند باعث افزایش قیمت کالاهای وارداتی و در نتیجه افزایش تورم شود. در نتیجه این تورم، میتواند باعث کاهش قدرت خرید مردم و کاهش سرمایهگذاری سکتور خصوصی شود. این امر میتواند منجر به کاهش رشد اقتصادی شود.
آژانس خبری پامیر – اموربین الملل
لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=71482