امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه و پیر آلبرت الساس کاردار سفارت ناروی درباره مسایل سیاسی، اقتصادی و بشری گفتگو کردند.
وزارت خارجه گفته است که تعامل مثبت با کشورها، توسعه روابط دیپلماتیک، پیکار با مواد مخدر و وضعیت امنیتی از بحثهای محوری با کاردار سفارت ناروی بوده و آقای متقی با اشاره به فرصتهای ایجادشده در افغانستان، گفته است که امارت اسلامی از تعامل مثبت با جامعه جهانی و روابط مبتنی بر احترام متقابل، استقبال میکند.
کاردار سفارت ناروی در این دیدار، پیکار امارت اسلامی با مواد مخدر را را موثر توصیف کرده است.
ضیا احمد تکل رئیس روابط عامه وزارت خارجه درباره این دیدار بیشتر گفت: در پایان نشست درباره نیازمندی به تعامل مثبت گفتوگو شد و هر دو کشور روی افزایش روابط دیپلماتیک ابراز امیدواری کردند.
هرچند که امارت اسلامی خدمات قونسلی شماری از نمایندگیهای سیاسی افغانستان در برخی از کشورها از جمله ناروی را بیاعتبار خوانده، اما وزارت خارجه ناروی اعلام کرده است که به علت وضع محدودیتها بالای آموزش دختران در افغانستان، روابط با حکومت سرپرست در افغانستان را کاهش میدهد و نماینده امارت اسلامی را نیز نمیپذیرد.
اما برخی از آگاهان مسایل سیاسی به این باورند که امارت اسلامی باید در این دیدارها بر گسترش روابط دیپلماتیک و باز شدن سفارت افغانستان در ناروی تاکید کند.
محمدادریس زازی آگاه مسایل سیاسی گفت: تلاش شود که روابط سیاسی و اقتصادی بازسازی شوند و یک راهی باز شود که روابط میان امارت اسلامی و ناوری بهبود پیدا کند.
عزیز معارج دیپلومات پیشین درباره ارزش روابط با ناروی گفت: اگر روابط دیپلماتیک و تعامل با ناروی صورت بگیرد، دیگر کشورهای اروپایی هم تشویق میشوند که با افغانستان روابط داشته باشند.
در سوی دیگر کاردار سفارت ناروی در دیدار با سرپرست وزارت اقتصاد، مدیریت و اجرای برنامههای اقتصادی افغانستان را در سه سال گذشته، با وجود تداوم تحریمهای اقتصادی، منجمد شدن داراییهای کشور و توقف کمکهای توسعهای جامعه جهانی، از دستآوردهای عمده امارت اسلامی خوانده و از تداوم کمکهای بشری کشورش به مردم افغانستان اطمینان داده است.
عبدالرحمن حبیب سخنگوی وزارت اقتصاد درباره این دیدار گفت: در دیدار سفیر ناروی از تداوم کمکهای بشری کشورش به مردم افغانستان اطمینان داد و وزیر اقتصاد، ضمن قدردانی از کمکهای بشردوستانه ناروی به افراد نیازمند و ساحات آسیبپذیر، خواستار تمرکز بیشتر جامعه جهانی و نهادهای کمک کننده روی توسعه کمکهای انکشافی شد.
این در حالیست که در بیشتر از سه سال گذشته، شماری از کشورها روابط دیپلوماتیک شان را با امارت اسلامی گسترش دادهاند؛ اما تاکنون هیچ کشوری امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.
آژانس خبری پامیر