تصمیم دولت ترمپ برای بستن دفتر جابهجایی افغانها (CARE) با انتقادات گستردهای روبهرو شده است.
شان ون دایور رئیس ائتلاف افغان ایوک در یک نشست خبری نسبت به این اقدام ابراز نگرانی کرده و از رییسجمهور امریکا خواسته که به تعهدات خود در قبال اسکان مجدد افغانها پایبند بماند.
ون دایور در این نشست گفت: در روز نخست، دولت دستورات اجرایی صادر کرد که پذیرش پناهجویان و کمکهای خارجی را متوقف کرد، از جمله برنامههای کلیدی که از جابهجایی افغانها حمایت میکردند. آن زمان به ما گفته شد که این یک اقدام موقتی است و دولت فقط به زمان نیاز دارد تا روند را بررسی کند، اما اکنون میدانیم که وزارت خارجه دستور داده است که برنامههایی برای تعطیلی کامل این دفتر تدوین شود.
تصمیم دولت ترمپ واکنش مقامهای امریکایی و سازمانهای بینالمللی را نیز برانگیخته است.
دینا تیتوس نماینده ایالت نوادا در مجلس نمایندگان امریکا با انتقاد از این تصمیم گفت: یکبار دیگر ترمپ به کسانی که همهچیزشان را به خطر انداختند تا در کنار ما بایستند، پشت میکند. این افتضاح است.
در همین حال، مهاجران افغانستان که در انتظار اسکان مجدد در امریکا هستند، نسبت به این تصمیم ابراز نگرانی کردهاند.
حسینا سروری یک مهاجر افغانستان گفت: این وضعیت باعث افزایش استرس و مشکلات روحی مهاجران شده و تاثیر منفی بر زندگی اجتماعی آنها دارد.
مهریه عطایی مهاجر دیگری که پروندهاش برای اسکان در امریکا در جریان بوده، گفت: هزاران مهاجر افغانستان که در انتظار اسکان مجدد بودند، اکنون در بلاتکلیفی مطلق قرار دارند.
سازمانهای بشردوستانه نیز از دولت امریکا خواستهاند که به تعهدات خود نسبت به متحدان افغانستان پایبند بماند.
مایال گرین رئیس و مدیرعامل سازمان امداد جهانی گفت: پذیرش افغانهایی که جان خود را برای کشور ما به خطر انداختند، مایه افتخار ما بود و دیدن مهماننوازی فوقالعاده مردم امریکا در استقبال از آنها بسیار دلگرمکننده بود.
فعالان حقوق بشر نیز نسبت به این تصمیم واکنش نشان دادهاند. فضل صابری یکی از این فعالان گفت: ایالات متحده، بهعنوان یک قدرت جهانی و عضو متعهد به کنوانسیونهای بینالمللی، موظف است به تعهدات خود پایبند بماند، زیرا این نهتنها یک مساله حقوق بشری و امنیتی است، بلکه حمایتی ضروری از افرادی است که در شرایط بحرانی به کمک نیاز دارند.
به گزارش رویترز، دولت امریکا قصد دارد تا ماه اپریل سال جاری دفتر جابهجایی افغانها (CARE) را تعطیل کند، اقدامی که میتواند آینده ۲۰۰ هزار پناهجوی افغانستان را که در انتظار اسکان در امریکا هستند، تحت تاثیر قرار دهد.
آژانس خبری پامیر