• امروز : دوشنبه, ۲۷ حوت ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 17 March - 2025
کل 5822 امروز 5

اخبار ویژه

سرمایه‌گذاران ازبکستانی خواستار سرمایه‌گذاری در بخش‌ معادن افغانستان شدند اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ننگرهار برای بازگشایی گذرگاه تورخم توافق شده است احضار سفیر افغانستان به وزارت خارجه پاکستان وزیر معادن و سفیر چین درباره استخراج چاه‌های نفت قشقری گفتگوکردند ماموریت یوناما در افغانستان برای یک سال تمدیدشد انصارالله: جهنم واقعی را به ترامپ نشان خواهیم داد سروزیر خیبرپختونخوا: پناهجویان افغانستان به اجبار اخراج نشوند اعضای جنبش اعتراضی چمن سیاست داخلی و خارجی پاکستان با ناکامی روبه‌رو است استقبال مردم بدخشان از امضای قرارداد بخش دوم جاده واخان عقب نشینی ارتش اوکراین از منطقه کورسک کمیته بین‌المللی صلیب: ۴۵۰ غیرنظامی در اثر مواد منفجره در سال گذشته کشته و زخمی شدند کرزی: آموزش برای رفاه و بقای افغانستان حیاتی است حمله یمن با موشک‌های بالستیک به ناو هواپیمابر آمریکایی وزارت صنعت: در سال جاری ۲۹۵ میلیون دالر حجم تجارت از طریق دهلیزهای هوایی بوده است اداره حفاظت محیط‌زیست: ۱۰ میلیون دالر برای مبارزه با تغییرات اقلیمی تعیین شده است

4

سازمان شفافیت بین‌الملل: افغانستان در شاخص فساد در جایگاه ۱۶۵ قرار دارد

  • کد خبر : 71030
  • 24 دلو 1403 - 0:16
سازمان شفافیت بین‌الملل: افغانستان در شاخص فساد در جایگاه ۱۶۵ قرار دارد

افغانستان در گزارش سال ۲۰۲۴ سازمان شفافیت بین‌الملل در شاخص فساد در میان ۱۸۰ کشور، در جایگاه ۱۶۵ قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، افغانستان در “شاخص ادراک فساد” این سازمان از ۱۰۰ امتیاز، ۱۷ امتیاز به دست آورده که نسبت به سال ۲۰۲۳، سه نمره کم‌تر گرفته است. امتیاز افغانستان در این شاخص […]

افغانستان در گزارش سال ۲۰۲۴ سازمان شفافیت بین‌الملل در شاخص فساد در میان ۱۸۰ کشور، در جایگاه ۱۶۵ قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، افغانستان در “شاخص ادراک فساد” این سازمان از ۱۰۰ امتیاز، ۱۷ امتیاز به دست آورده که نسبت به سال ۲۰۲۳، سه نمره کم‌تر گرفته است.

امتیاز افغانستان در این شاخص در سال ۲۰۲۳، ۲۰ و در سال ۲۰۲۲، ۲۴ بود.

در این شاخص، امتیاز ۱۰۰ نشان‌دهنده نبود فساد و صفر بیان‌گر فساد گسترده است که با این حساب، افغانستان در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با دو سال قبل آن، فساد گسترده‌تری را تجربه کرده است.

بر بنیاد این گزارش، دنمارک، فنلند و سنگاپور به ترتیب با ۹۰، ۸۸ و ۸۴ امتیاز در صدر فهرست کشورهای دارای کم‌ترین فساد قرار دارند، در حالی‌که سودان جنوبی، سومالیا و ونزوئلا به ترتیب با ۸، ۹ و ۱۰ امتیاز در پایین‌ترین جایگاه قرار گرفته‌اند.

گزارش سازمان شفافیت بین‌الملل بر اساس نظرسنجی‌های عمومی نه ، بل بر اساس تحلیل‌ متخصصان و بررسی‌های اقتصادی از ۱۳ منبع خارجی تهیه می‌شود که این سازمان به‌گونه مستقیم در آن مداخله ندارد.

اما شاخص ادراک فساد شامل چه مواردی است؟

این شاخص مواردی چون رشوه، اختلاس دارایی مربوط به مردم، استفاده شخصی از اداره‌های دولتی توسط مقام‌ها، توانایی دولت در کنترل فساد، بروکراسی غیرضروری، انتصاب‌های خانوادگی در بخش عمومی، حمایت قانونی از گزارش‌دهندگان فساد، دست‌رسی به اطلاعات درباره فعالیت‌های دولتی و قوانین مربوط به شفافیت مالی مقام‌های دولتی را شامل می‌شود.

با این حال، درک مستقیم شهروندان از فساد، تخلفات مالیاتی، جریان‌های مالی غیرقانونی، پول‌شویی، فساد در بخش خصوصی و فعالیت‌های اقتصادی غیرقانونی در این شاخص در نظر گرفته نمی‌شوند.

در گزارش شاخص ادراک فساد، افغانستان کم‌ترین امتیاز را در سال ۲۰۱۲ بدست آورد که هشت بود و بلندترین نمره دریافتی افغانستان هم در سال ۲۰۲۲ با ۲۴ نمره رقم خورد.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=71030

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.