وزارت امر به معروف و نهی از منکر در واکنش به بیانیه مشترک ۱۷ کشور جهان میگوید که انتقاد از این وزارت به نام حقوق زنان، نشانهای آشکار از برخورد دوگانه جهان و نوعی فشار سیاسی علیه امارت اسلامی است.
سیفالسلام خیبر سخنگوی این وزارت گفته که افغانستان یک کشور اسلامی است و احکام اسلامی حقوق عادلانهای را برای زنان، کودکان و تمامی اقشار جامعه مشخص کرده است.
آقای خیبر در این باره گفت: انتقاد از قانون، فعالیت و راهکار وزارت امر به معروف و نهی از منکر و سمع شکایات زیر نام حقوق بشر زنان، نمایانگر برخورد دوگانه معیارهای بینالمللی است که از شعار حقوق بشر بهعنوان ابزار فشار سیاسی استفاده میشود.
روز پیش، وزیران خارجه زن ۱۷ کشور جهان، از جمله کانادا، استرالیا، آلمان و نمایندگان اتحادیه اروپا، در بیانیهای مشترک نسبت به محدودیتهای اعمالشده بر زنان در افغانستان ابراز نگرانی کردند.
آنها با بیان اینکه هیچ دولتی بدون مشارکت زنان نمیتواند به صلح پایدار، رفاه و آیندهای قابل دوام دست یابد، از امارت اسلامی خواستند محدودیتهای وضعشده علیه زنان افغان را لغو کند.
در بیانیه مشترک وزیران خارجه زن آمده است: امروز، وزیران خارجه زن از سراسر جهان گرد هم آمدند تا نگرانیهای عمیق خود را درباره نقض مداوم و سیستماتیک حقوق بشر در افغانستان توسط مقامهای طالبان، بهویژه در مواردی که زنان و دختران را تحت تأثیر قرار میدهد، بیان و بررسی کنند.
فریال سعیدزاده فعال عرصه حقوق زن گفت: زنان و مردان هردو نقش برازندهای را در جامعه ایفا میکنند. بدون مشارکت زنان نمیتوانیم به اهدافی چون پیشرفت و توسعه کشور دست پیدا کنیم.
این وزیران، افغانستانی صلحآمیز و باثبات را وابسته به مشارکت همه افغانها، از جمله زنان، در آینده کشور دانسته و از تمامی کشورها خواستند از مشارکت کامل و معنادار زنان در مباحث پیرامون افغانستان اطمینان حاصل کنند.
در این بیانیه آمده است: ما میدانیم که افغانستانِ صلحآمیز و باثبات تنها زمانی امکانپذیر است که همه افغانها، از جمله زنان و دختران، بتوانند بهطور کامل در آینده کشور مشارکت داشته باشند و به آن کمک کنند؛ مشارکتی که شامل مباحث و تصمیمگیریها در داخل کشور و همچنین در سطح بینالمللی میشود.
فاطمه فیضی فعال عرصه حقوق زن گفت: ما نمیتوانیم به تنهایی با یک قشر به پیش برویم؛ ذهنیتها و خواستهای انسانها متفاوت است. ما باید نمایندههای زنان را در سازمانها و نشستهای بینالمللی داشته باشیم.
بر اساس این بیانیه، در حالی که افغانستان با نرخ بالای مرگومیر مادران و کودکان مواجه است، امارت اسلامی تصمیم گرفته است دختران را از حضور در مرکزهای صحی از دسمبر ۲۰۲۴ منع کند.
آژانس خبری پامیر