وزیر آموزش و پرورش مالیزیا میگوید که به علت عدم به رسمیتشناسی امارت اسلامی از سوی این کشور، هیچ روابط رسمی میان کابل و کوالالامپور برقرار نیست.
فضلینا صدیق میافزاید که به همین دلیل، همکاری استراتژیک هم میان دو کشور وجود ندارد.
برخی رسانههای مالیزیایی به نقل خانم صدیق نوشتهاند: در حال حاضر هیچ روابط رسمی یا توافقنامه همکاری استراتژیک میان مالیزیا و دولت طالبان که افغانستان را اداره میکند، امضا نشده است. این به این دلیل است که مالیزیا هنوز مقامات رسمی افغانستان را به رسمیت نشناخته است.
اما برخی از آگاهان مسایل سیاسی بر این باورند که امارت اسلامی باید با درنظرداشت منافع ملی کشور، به خواستهای جهان رسیدگی کند تا از سوی جامعه جهانی بهشمول مالیزیا به رسمیت شناخته شود.
زلمی افغانیار آگاه مسایل سیاسی گفت: افغانستان باید جایگاه خود را در جامعه بینالمللی پیدا بکند چرا که کشور جدابافته از جامعه جهانی نیست. نقاط ضعف را ما باید به نقاط قوت تبدیل بکنیم و بر محور حفظ منافع ملی، با تمام کشورهای دنیا روابط داشته باشیم.
عزیز معارج دیپلومات پیشین میگوید: مقامهای امارت اسلامی باید یک سلسله اصلاحات را در نظام ایجاد کنند و شرطهای مشروع جهان را بنابر منافع ملی که خواست ملت افغانستان هم است، را بپذیرد.
این در حالیست که چندی پیش هیات مالیزیایی به رهبری نماینده نخستوزیر آن کشور به هدف برقراری روابط مالیزیا و امارت اسلامی به کابل آمده بود و با مقامهای حکومت سرپرست دیدارهایی داشت.
آژانس خبری پامیر