• امروز : سه شنبه, ۳۰ دلو ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 18 February - 2025
کل 5498 امروز 12

اخبار ویژه

وزارت مهاجرین: با هیئت معاونت سازمان ملل در کابل درباره ساخت چهار شهرک گفتگو کرد تیم ملی فوتبال ساحلی چهار دیدار دوستانه در تایلند برگزار می‌کند ارتقای روابط ۲ جانبه محور گفتگوی بیکدلی با وزیرخارجه فصیح‌الدین فطرت: از قوماندانی هوایی بازدید کرد وزارت عدلیه: قوانین بر اساس فقه حنفی نهایی می‌شود طالبان: انتقادهای بین‌المللی از افغانستان دور از واقعیت است ​​​​​​​رژیم اسرائیل: یک مسئول نظامی جنبش حماس را در لبنان به شهادت رساند ۱۴نفر در حمله یک فرد مهاجم در کابل کشته شدند بیماری‌های تنفسی افزایش یافته است گفتگوی اعضای شورای امنیت سازمان ملل درباره تمدید مامویت‌یوناما در افغانستان ضبط «مهمانی»، بزرگترین برنامه قرآنی افغانستان به پایان رسید شورای امنیت معافیت یک مقام دیگر طالبان را صادر کرد وزارت دفاع بریتانیا: در خواست پناهندگی ۲ هزار کماندوی افغانستان رد شده است بانک مرکزی: ۲۰ میلیون دالر امریکایی به فروش می‌رسد حضور زنان هراتی در بخش تجارت افزایش داشته است

2

وزارت صنعت: در سال جاری ۱.۶۹۶میلیارد دالر تجارت افغانستان با کشورهای آسیای مرکزی بوده است

  • کد خبر : 70645
  • 15 دلو 1403 - 0:18
وزارت صنعت: در سال جاری ۱.۶۹۶میلیارد دالر تجارت افغانستان با کشورهای آسیای مرکزی بوده است

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرده است که در جریان سال جاری هجری خورشیدی، میان افغانستان و پنج کشور آسیای مرکزی، به ارزش یک میلیارد و ۶۹۶ میلیون دالر دادوستد انجام شده است. آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت، می‌گوید که از این مقدار، ۱۱۲ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۵۸۴ میلیون دالر […]

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرده است که در جریان سال جاری هجری خورشیدی، میان افغانستان و پنج کشور آسیای مرکزی، به ارزش یک میلیارد و ۶۹۶ میلیون دالر دادوستد انجام شده است.

آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت، می‌گوید که از این مقدار، ۱۱۲ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۵۸۴ میلیون دالر واردات بوده است.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفت: دادوستد افغانستان با کشورهای آسیای میانه، ازبیکستان، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ترکمنستان، در جریان ده ماه سال ۱۴۰۳ بطور عادی جریان داشت که ارزش این تجارت یک میلیارد و ۶۹۶ میلیون دالر می‌باشد که از این میان ۱۱۲ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۵۸۴ میلیون دالر واردات است.

میوه‌های خشک و تازه، انواع جوس، سنگ تالک و محصولات زراعتی همچون هینگ، کچالو و پیاز از جمله کالاهایی هستند که افغانستان به این کشورها صادر کرده است. در مقابل، افغانستان از کشورهای آسیای مرکزی محصولاتی مانند برق، انواع مواد سوختی، آرد گندم، روغن، مواد خام کارخانه‌ها، کود کیمیاوی و سمنت وارد کرده است.

برخی از آگاهان مسایل اقتصادی افزایش دادوستد میان افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی را برای رشد تجارت منطقه‌ای و بین‌المللی ارزنده می‌دانند و بر توسعه روابط تجاری میان افغانستان و این کشورها تأکید می‌کنند.

محمد نبی افغان آگاه مسایل اقتصادی گفت: کشورهای آسیای مرکزی می‌تواند که بازاری خوبی برای ما باشد. اگر شما ببینید تا حد زیادی آن‌ها می‌خواهند پس از جنگ اوکراین، از طریق افغانستان آسیای جنوبی را با آسیای مرکزی وصل کنند؛ اما متاسفانه در افغانستان مشکلات زیاد است.

محمد آصف ستانکزی آگاه مسایل اقتصادی گفت: ترکمنستان، تاجیکستان و ازبیکستان کشورهای همسایه افغانستان است. وقتی استراتیژی اقتصادی افغانستان تطبیق می‌شود، در گام نخست ما به کشورهای همسایه نیاز داریم.

بر اساس آمارها، افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی به ارزش ۱۲ میلیارد و ۴۲۲ میلیون دالر با کشورهای مختلف دادوستد داشته که از این میان، ارزش صادرات یک میلیارد و ۸۰۳ میلیون دالر و ارزش واردات ده میلیارد و ۶۱۹ میلیون دالر بوده است.

این ارقام نشان می‌دهد که ۱۵ درصد تجارت افغانستان را صادرات و ۸۵ درصد آن را واردات تشکیل می‌دهد.

 

آژانس خبیر پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=70645

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.