وزارت مهاجران و عودت کنندگان آمار داده است که در یک ماه گذشته سههزار و ۱۶۰ خانواده که بیش از چهارده هزار نفر میشود، به کشور برگشتهاند.
عبدالمطلب حقانی سخنگوی وزارت مهاجران و عودت کنندگان گفته است که از این میان بیش از دههزار و ۶۰۰ نفر از ایران، بیش از سههزار و ۳۰۰ نفر از پاکستان و نزدیک به ۱۵۰ تن دیگر از ترکیه به کشور برگشتهاند.
آقای حقانی در این باره افزود: از آن جمله ۱۰ هزار و تن از ایران ۶۳۸ و ۳ هزار و ۳۱۱ تن از پاکستان و ۱۴۶ نفر از ترکیه به کشور بازگشتهاند.
همزمان شماری از مهاجران افغانستان در پاکستان از ادامه بدرفتاری پولیس این کشور و اخراج اجباری شکایت دارند. آنان از مقامهای امارت اسلامی و پاکستان میخواهند که چالشهای مهاجران را رفع کنند.
عتیقالله منصور مهاجر افغانستانی در پاکستان گفت: گرفتاری و اخراج مهاجران افغانستان از راولپندی و اسلامآباد همچنان ادامه دارد و البته در ضربالعجلی که حکومت پاکستان تعین کرده خیلی کم مانده و هر روز رفتار پولیس کشور میزبان بدتر شده میرود.
نسیم شینواری یکی دیگر از مهاجران افغانستان در پاکستان گفت: ما از حکومت پاکستان میخواهیم که به ما هویت بدهند از ۴۰ سال به اینسو در اینجا زندگی میکنیم.
اما راهحل برای چالشهای مهاجران افغانستان مقیم کشورهای همسایه، چیست؟
نظر نظری فعال عرصه حقوق مهاجر گفت: وزارت خارجه افغانستان یکی از نهادهای کلیدی در افغانستان است وقتی که کشورهای میزبان تصمیم به اخراج مهاجران افغانستان میگیرد تنها کاری که این وزارت انجام میدهد با توسل به دیپلوماسی قوی در باره چالشها و اقامت مهاجران با کشور میزبان گفتوگو کنند.
محمد خان طالبی فعال مهاجران افزود: دو کشور بتوانند از طریق رایزنیها سیاسی خود شان این مجوزهای قانونی را در این کشور در نظر بگیرند تا روند را قانونی کنند.
وزارت مهاجران و عودت کنندگان از کشورهای میزبان، بهویژه پاکستان، همواره خواسته است تا درباره وضعیت مهاجران افغانستان بهگونه یکجانبه تصمیمگیری نکند. این در حالیست که پاکستان به تازگی تصمیم اخراج تمامی مهاجران افغانستان از این کشور را اعلام کرد.
آژانس حبری پامیر