• امروز : یکشنبه, ۳ حمل ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 23 March - 2025
کل 5888 امروز 11

اخبار ویژه

فضل الرحمان: جنگ به نفع افغانستان و پاکستان نیست بازنشستگان: بار دیگر خواستار پرداخت حقوق خود شدند جنبش حماس: در حمله‌ی هوایی اسراییل به نوار غزه ۳۰ نفرشهید شدند مسیر پنجشیر–بدخشان بعد از یک ماه بسته بودن باز شد انس حقانی: حذف سران طالبان از فهرست سیاه جزو توافق دوحه بود روسیه: جنگنده میگ- ۲۹ نیروی هوایی اوکراین ساقط شد وزارت انرژی گزارش صلیب سرخ را ردکرد کوگلمن: آمریکا به دنبال توسعه روابط با طالبان نیست محمد جلال: امریکا جایزه ۱۰میلیون دالر برای سر وزیر داخله را لغو کرده است طالبان: امام خمینی فریاد مظلومیت فلسطین را به گوش جهان رساند وزارت صنعت و تجارت با نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان دیدارکرد سومین شب اعتراضات مردم در ترکیه پاکستان: از امارت اسلامی خواست علیه گروه‌های تندرو اقدام‌ عملی انجام دهد وزارت معادن: پروژه انتقال گاز شبرغان–مزار به مراحل نهایی رسیده است یونیسف: ممنوعیت آموزش دختران عواقب ناگواری برای آینده افغانستان خواهد داشت

3

پاکستان جریان آب رود چترال به سمت افغانستان را تغییر می‌دهد

  • کد خبر : 71620
  • 08 حوت 1403 - 11:22
پاکستان جریان آب رود چترال به سمت افغانستان را تغییر می‌دهد

به گزارش آژانس خبری پامیر، یک رسانه پاکستانی گزارش داد اسلام‌آباد می‌خواهد جریان آب رود چترال در نقطه‌ای که وارد افغانستان می‌شود و به رود کنر واریز می‌شود را تغییر دهد و مسیر آن را به سمت رود سوات انتقال دهد. نیشن گزارش داد دولت پاکستان قصد دارد برای ارزیابی توسعه‌ وسیع رودهای چترال، سوات […]

به گزارش آژانس خبری پامیر، یک رسانه پاکستانی گزارش داد اسلام‌آباد می‌خواهد جریان آب رود چترال در نقطه‌ای که وارد افغانستان می‌شود و به رود کنر واریز می‌شود را تغییر دهد و مسیر آن را به سمت رود سوات انتقال دهد.

نیشن گزارش داد دولت پاکستان قصد دارد برای ارزیابی توسعه‌ وسیع رودهای چترال، سوات و کابل، مطالعات امکان سنجی انجام دهد که شامل تغییر مسیر رود چترال قبل از ورود آب آن به خاک افغانستان است.

گزارش افزود یک منبع رسمی به روزنامه نیشن گفته است که این تحقیق توسط وزارت منابع آبی تأمین مالی خواهد شد.

منبع همچنین اضافه کرد هدف از انتقال آب، تنظیم جریان ‌رودهای چترال، سوات و کابل و تولید ۲۴۵۳ مگاوات برق است.

نظیم سمون از کارشناسان مدیریت آب در افغانستان اظهار داشت بر اساس کنوانسیون سال ۱۹۹۷، رودهای بین‌المللی یا رودهایی که آب از یک کشور به کشور دیگر جریان پیدا می‌کند، به عنوان بخشی از شبکه‌‌های آبی یا سیستم‌های آبی تعریف شده‌اند، زیرا خصوصیات رودها به‌گونه‌ای است که به طور جداگانه نیستند، بلکه مجموعه‌ای از رودهای مختلف هستند که یک حوزه دریایی را تشکیل می‌دهند.

وی تصریح کرد بنابراین، اگر یک کشور بخشی از این حوزه را مسدود یا مسیر آن را تغییر دهد، این نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

رود کنر از منطقه مستوج در خیبرپختونخوا سرچشمه می‌گیرد که در غرب چترال با رود مستوج و در جنوب با رود چترال یکجا می‌شود. رود چترال از منطقه ارندو چترال وارد ولایت کنر در افغانستان می‌شود.

پس از آن، رود کنر در منطقه جلال‌آباد با رود کابل یکجا می‌شود، که به رود کابل تبدیل می‌شود، سپس رود کابل از طریق شهرستان مومند به خاک خیبرپختونخوا سرازیر می‌شود.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=71620

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.