نماینده کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان از ایران و پاکستان خواسته است که سابقه میزبانی خود از مهاجران افغانستان را در چند دهه گذشته، با اخراج آنان نابود نسازند.
عرفات جمال با تاکید بر برخورد مناسب، بازگشت داوطلبانه و کار هماهنگ این دو کشور با سازمان ملل متحد، به طلوعنیوز گفته است که اگر این کار انجام نشود، هرج ومرج میان این دو کشور و افغانستان ایجاد خواهد شد.
عرفات جمال همچنان گفته است: این درخواست اصلی ما است که با مردم با کرامت رفتار کنید. اطمینان حاصل کنید کسانی که میخواهند به خانه بازگردند، این کار را بهطور داوطلبانه انجام میدهند و با ما همکاری کنید تا این حرکت بهصورت سازمانیافته انجام شود و به ثبات کمک کند. در غیر این صورت، ما با وضعیتی از هرجومرج در هر دو سوی مرز روبهرو خواهیم شد و هیچکس چنین چیزی را نمیخواهد. تنها کافی است که همه طرفها بر سر یک میز بنشینند، گفتگو کنند و بر روی یک چارچوب سازمانیافته کار کنند.
در همین حال برخی از آگاهان مسایل سیاسی میگویند که برای جلوگیری از ایجاد مشکلات در مرزها، نیاز است تا ایران و پاکستان با حکومت سرپرست افغانستان فرصت بازگشت داوطلبانه برای مهاجران افغان ایجاد کنند.
ذکیالله محمدی استاد دانشگاه درباره روند اخراج مهاجران گفت: اگر این روند متوقف نشود و یا یک اصول برای این روند ساخته نشود تا افغانها با عزت به وطن خود برگردند، عقدههای تاریخی مردم افغانستان با این دو کشور بیشتر و بیشتر میشود و حتا به یک درگیری میان کشورها خواهند انجامید.
سلیم پیگیر آگاه مسایل سیاسی
در سوی دیگر وزارت مهاجران و عودت کنندگان از بازگشت ۱۴هزار نفر از ایران، پاکستان و ترکیه درماه دلو سال جاری خبر داده است.
عبدالمطلب حقانی سخنگوی وزارت مهاجران و عودت کنندگان گفت: شمار این افراد به ۱۴هزار و ۱۴۰ نفر میرسد. دههزار و ۶۸۳ نفر از ایران، سههزار و ۳۱۱ نفر از پاکستان و ۱۴۶ تن دیگر از ترکیه برگشتهاند.
نماینده کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل روز پیش نیز در برنامهای در کابل آمار داد که در سال پار میلادی، بیش از دو اعشاریه یک میلیون افغان به افغانستان برگشتهاند.
آژانس خبری پامیر