همزمان با روز جهانی نقشآفرینی زنان و دختران در ساینس، اتحادیه اروپا و یونسکو بر پشتیبانی از حق آموزش دختران در افغانستان تاکید ورزیدهاند.
اتحادیه اروپا تأکید کرده که آموزش و فرصتهای علمی در بخشهای فناوری، مهندسی و ریاضیات برای زنان و دختران افغان ضروری است.
این اتحادیه افزوده است: در روز جهانی زنان و دختران در ساینس، اتحادیه اروپا در کنار زنان و دختران افغان برای حق تحصیل شان ایستاده است. انعطافپذیری و دستآوردهایشان در تحصیل، ساینس، ورزش و هر زمینهی دیگر برای ما الهامبخش است. سرمایهگذاری در آینده زنان و دختران افغان، سرمایهگذاری در آینده افغانستان است.
سازمان یونسکو نیز در این روز پشتیبانی خود را از دختران در افغانستان اعلام کرده و بر اهمیت دسترسی به محیطهای آموزشی و یادگیری فراگیر تأکید ورزیده است.
یونسکو در این باره نوشته است: تضمین دسترسی به آموزش و فرصتهای ساینسی، تکنالوژی، انجنیری و ریاضیات به زنان و دختران افغانستان قدرت میدهد تا آینده روشنتری را برای همه رقم بزنند. در روز جهانی زنان و دختران در ساینس، ما از محیطهای یادگیری فراگیر که در آن استعدادها میتوانند شکوفا شوند، پشتیبانی میکنیم.
در سوی دیگر دختران بازمانده از آموزش بار دیگر بر فراهم شدن زمینه آموزش برای همه دختران تاکید کردهاند.
ویدا یکی از دانشجویان گفت: اگر در خانه میبودم و توقف میکردم، شاید که به افسردگی مبتلا میشدم و شاید هم که دیگر دختری که میخواست به رویاهایش برسد، نمیشدم، از این خاطر دروازه انستیتوتهای طبی را باز دیدم و وارد دنیای طبابت یعنی نرسنگ شدم.
هویدا دانشجوی دیگر گفت: بدبختانه در روزی که از روز جهانی زنان و دختران در علم در تمام جهان تجلیل میشود، دختران افغانستان در گوشه خانه با پریشانی و حالت خراب روحی به آرزوهایشان تسلیت میگویند.
تفسیر سیاهپوش یکی از فعالان عرصه حقوق زن گفت: علوم اساسی و ابتدایی از مکتب شروع میشود و امروز درهای مکتب بسته است. بنابراین ما چگونه ادعا کنیم که بتوانیم به علوم دیگر برسیم. به امید اینکه درهای بسته مکاتب و دانشگاهها هرچیه زودتر باز شود.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۱۱ فبروری را بهعنوان روز جهانی زنان و دختران در ساینس تعیین کرد. در این روز، جهان به دستآوردهای زنان و دختران در زمینههای مختلف از جمله علم و فناوری ارج مینهد.
آژانس خبری پامیر