• امروز : یکشنبه, ۴ جوزا ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025
کل 6587 امروز 6

اخبار ویژه

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران دیدار کرد بازنشستگان در کابل بار دیگر خواستار دریافت حقوقشان شدند ۲۰۰ نفر در اثر ماین‌های به‌جا مانده در پروان جان باختند تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال در اولین دیدار خود برابر ترکمنستان شکست خورد سازمان دولت‌های ترک: بر لزوم رعایت حقوق بشر و تأمین آزادی‌ همه شهروندان افغانستان تأکید کرد رئیس محیط زیست خواهان همکاری روسیه در زمینه‌ مدیریت منابع آب شد دوغارون فعال‌تر می‌شود؛ توافق برای تردد روزانه ۶۰۰ کامیون نورالدین عزیزی از مذاکره با مسکو و پکن برای حذف دلار در معاملات تجاری خبر داد نخستین شفاخانه تالاسمی در هرات به بهره‌برداری رسید وزارت فواید عامه: شاهراه سالنگ‌ها به روی ترافیک مسدود شد وزارت معادن: ۲۰ معدن به شرکت‌های گوناگون واگذار شده است اوکراین ۸ تبعه افغانستان را بازداشت کرد انهدام ۱۱۲ پهپاد اوکراینی بر فراز ۱۳ منطقه روسیه درخواست توقف اخراج مهاجرین افغانستان از پاکستان توسط گروه بحران انگلیس درخواست پناهندگی افغانستانی‌ها را رد می‌کند

6

بخش زنان سازمان ملل: محرومیت تحصیل دختران در افغانستان بی‌عدالتی است

  • کد خبر : 72816
  • 08 حمل 1404 - 1:16
بخش زنان سازمان ملل: محرومیت تحصیل دختران در افغانستان بی‌عدالتی است

بخش زنان سازمان ملل متحد در یادداشتی در ایکس، محرومیت آموزشی و تحصیلی دختران در افغانستان را «بی‌عدالتی» خوانده و گفته است که با ادامه این محرومیت، نسل‌ها در این کشور متاثر خواهند شد. سازمان ملل هم‌چنان نگاشته است که دختران در افغانستان برای سومین سال متوالی نیز از حق تحصیل و آموزش محروم ‌شده‌اند […]

بخش زنان سازمان ملل متحد در یادداشتی در ایکس، محرومیت آموزشی و تحصیلی دختران در افغانستان را «بی‌عدالتی» خوانده و گفته است که با ادامه این محرومیت، نسل‌ها در این کشور متاثر خواهند شد.

سازمان ملل هم‌چنان نگاشته است که دختران در افغانستان برای سومین سال متوالی نیز از حق تحصیل و آموزش محروم ‌شده‌اند و مکتب‌ها در سال نو آموزشی بی حضور آنان، بازگشایی شده‌اند.

بخش زنان سازمان ملل تاکید کرده که دختران در افغانستان باید مکتب بروند.

حکمت میرزاده استاد دانشگاه درباره حق آموزش گفت: با توجه به آن‌که تعلیم و تحصیل حق طبیعی انسانی و اسلامی افراد جامعه از جمله زنان و دختران است، نظام‌های حاکم هر کشور مسئولیت دارند تا زمینه‌ها و شرایط مناسب و مطابق به پالیسی خویش را برای افراد جامعه، به‌شمول زنان و دختران در زمینه تعلیم و تحصیل مساعد بکنند.

در همین حال برخی از دختران دانش‌‌آموز بار دیگر از امارت اسلامی خواسته‌اند که به تحصیل آنان توجه کند و بگذارد دختران نیز به آموزش شان ادامه دهند.

شیلا یکی از دانش‌آموزان این‌گونه خواست اش را مطرح کرد: چهار سال از بسته ماندن مکتب‌ها می‌گذرد و سرنوشت تمام دختران افغان ناروشن است. خواست ما از امارت اسلامی این است که دروازه مکتب‌ها را به‌روی همه‌ی دختران باز کند.

حسنا، دانش‌آموز دیگر گفت: آرزوی هر دختر تحصیل و آموختن است. من امیدوار هستم که امارت اسلامی امسال یک تصمیم خوب برای دختران بگیرند تا دختران بتوانند درس بخوانند و در دانش‌گاه‌ها تحصیل بکنند.

از سویی‌هم شماری از فعالان عرصه حقوق زن بار دیگر تاکید ورزیده‌اند که برای پیشرفت جامعه و رشد اقتصاد خانواده‌ها، نیاز است تا زمینه آموزش برای دختران نیز فراهم شود.

تفسیر سیاه‌پوش فعال عرصه حقوق زن گفت: وقتی سرنوشت نیم پیکر جامعه نامعلوم باشد، می‌دانیم که چه پیامدها می‌داشته باشد. این امر روی روح و روان، روی خانواده و روی اجتماع اثر می‌گذارد و در نتیجه، هم زنان و دختران و هم جامعه صدمه می‌بیند.

روز پیش دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما نیز از ادامه محدودیت بر آموزش دختران، ابراز ناامیدی کرد. یوناما افزود که منع آموزش دختران سبب پیچیده شدن مسایل حقوق بشری، کمک‌های بشری و بحران‌های اقتصادی افغانستان می‌شود.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=72816

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.