• امروز : یکشنبه, ۳ حمل ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 23 March - 2025
کل 5883 امروز 6

اخبار ویژه

روسیه: جنگنده میگ- ۲۹ نیروی هوایی اوکراین ساقط شد وزارت انرژی گزارش صلیب سرخ را ردکرد کوگلمن: آمریکا به دنبال توسعه روابط با طالبان نیست محمد جلال: امریکا جایزه ۱۰میلیون دالر برای سر وزیر داخله را لغو کرده است طالبان: امام خمینی فریاد مظلومیت فلسطین را به گوش جهان رساند وزارت صنعت و تجارت با نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان دیدارکرد سومین شب اعتراضات مردم در ترکیه پاکستان: از امارت اسلامی خواست علیه گروه‌های تندرو اقدام‌ عملی انجام دهد وزارت معادن: پروژه انتقال گاز شبرغان–مزار به مراحل نهایی رسیده است یونیسف: ممنوعیت آموزش دختران عواقب ناگواری برای آینده افغانستان خواهد داشت وزیر مهاجرین: سال گذشته به ۱۵۰ هزار خانواده‌ای نیازمند کمک‌های نقدی توزیع شد امریکا: زلمی خلیلزاد نقش رسمی ندارد و دیدار او با طالبان به معنی مذاکره نیست ازبکستان: کشورها در امور داخلی افغانستان دخالت نکنند نروژ سفارت افغانستان در اسلو را به طالبان تحویل داد صدور مجوز فعالیت برای ۱۳۴ نهاد داخلی و خارجی در ۱۴۰۳

2

سازمان ملل: اقتصاد افغانستان ۲.۷ درصد رشد داشته است

  • کد خبر : 71992
  • 18 حوت 1403 - 12:59
سازمان ملل: اقتصاد افغانستان ۲.۷ درصد رشد داشته است

سازمان ملل متحد می‌گوید که باوجود چالش‌های اقتصادی و سیاسی، اقتصاد افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی شاهد رشد ۲.۷ درصدی بوده است. این گزارش که به بررسی مسایل اقتصادی و بشردوستانه از جمله بحران کم‌بود آب، وضعیت تجارت و نیازهای بشردوستانه در سال ۲۰۲۵ می‌پردازد، بر شکنندگی و عدم ثبات اقتصادی افغانستان نیز تاکید دارد. […]

سازمان ملل متحد می‌گوید که باوجود چالش‌های اقتصادی و سیاسی، اقتصاد افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی شاهد رشد ۲.۷ درصدی بوده است.

این گزارش که به بررسی مسایل اقتصادی و بشردوستانه از جمله بحران کم‌بود آب، وضعیت تجارت و نیازهای بشردوستانه در سال ۲۰۲۵ می‌پردازد، بر شکنندگی و عدم ثبات اقتصادی افغانستان نیز تاکید دارد.

این گزارش که از سوی انتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، منتشر شده و دوره زمانی نوامبر ۲۰۲۴ تا پایان جنوری ۲۰۲۵ را پوشش می‌دهد، در بخشی از آن آمده است:  وضعیت اقتصادی همچنان ناپایدار و شکننده باقی مانده است، زیرا عدم قاطعیت در سیاست‌ها، انزوای مالی، محدودیت‌های مداوم بر مشارکت اقتصادی زنان، عدم توازن تجاری و ضعف سرمایه‌گذاری عمومی روند توسعه را با مشکل مواجه کرده است.

اکثر خانواده‌ها برای تامین نیازهای اساسی خود با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند.

عبدالظهور مدبر کارشناس اقتصادی تاکید می‌کند که برای دست‌یابی به یک اقتصاد باثبات، افغانستان نیاز دارد که منابع طبیعی و انسانی خود را به‌درستی مدیریت کند.

او در این باره می‌گوید: افغانستان دارای منابع طبیعی تجدیدپذیر است و اگر این منابع به شکل درست مدیریت شوند، می‌توان به رشد اقتصادی پایدار دست یافت و وابستگی به کمک‌های بشردوستانه را کاهش داد.

قطب‌الدین یعقوبی کارشناس دیگر اقتصادی نیز می‌گوید: تقویت زیرساخت‌ها، تامین ثبات در منطقه، گسترش روابط اقتصادی با کشورهای منطقه و جهان، و ایجاد فرصت‌های کاری برای اقشار آسیب‌پذیر، نقش مهمی در برقراری ثبات اقتصادی افغانستان دارد.

در واکنش به این گزارش، وزارت اقتصاد افغانستان گفته که رشد ۲.۷ درصدی اقتصاد کشور بر اساس ظرفیت‌های داخلی به‌دست آمده و امارت اسلامی از طریق پروژه‌های بزرگ اقتصادی در تلاش است تا ثبات اقتصادی را برقرار کند.

عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد در این باره گفت: اگر تحریم‌ها و محدودیت‌ها وجود نداشت، رشد اقتصادی افغانستان به‌مراتب بیش‌تر می‌بود. بااین‌حال، تلاش می‌کنیم که از طریق راه‌اندازی پروژه‌های کلان اقتصادی و اشتغال‌زا، مانند تاپی و کاسا ۱۰۰۰، رشد اقتصادی را افزایش داده و فقر را به‌تدریج کاهش دهیم.

بر اساس پیش‌بینی دبیرکل سازمان ملل، در سال ۲۰۲۵ میلادی، حدود ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به دلیل ناامنی غذایی، سوءتغذیه، تغییرات اقلیمی و بی‌ثباتی اقتصادی به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

همچنین، در گزارش سه‌ماهه سازمان ملل آمده است که در سال گذشته، برای حمایت از مردم افغانستان ۳.۶ میلیارد دالر بودجه بشردوستانه درخواست شد، اما تنها ۴۷ درصد معادل ۱.۴۵ میلیارد دالر از سوی شرکای بین‌المللی تامین شده است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=71992

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.