همزمان با نزدیک شدن روز جهانی زن، سازمان ملل متحد در گزارشی، هشدار داده که حقوق زنان و دختران در سطح جهانی با چالشهای بیسابقهای روبهرو شده است.
بر اساس گزارش تازهای که ۱۶ حوت با عنوان “مروری بر حقوق زنان، ۳۰ سال پس از بیجینگ” منتشر شده، در سال ۲۰۲۴ تقریباً یکچهارم دولتهای جهان در زمینه حقوق زنان دچار پسرفت یا عقبگرد شدهاند.
در گزارش آمده که با وجود برخی پیشرفتها، هنوز کمتر از ۹۰ کشور جهان تجربه رهبری یک زن را داشتهاند و آمارهای تکاندهنده نشان میدهد که هر ۱۰ دقیقه، یک زن یا دختر از سوی شریک زندگی یا یکی از اعضای خانواده خود کشته میشود.
این گزارش تاکید دارد که جهان همچنان نیازمند اقدامهای فوری برای حفظ و گسترش حقوق زنان است.
انتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفته که وقتی زنان و دختران بتوانند پیشرفت کنند، همه رشد میکنند.
اما او هشدار میدهد: به جای ترویج برابری حقوق، ما شاهد ترویج زنستیزی در جهان هستیم. باید با هم ایستادگی کنیم تا حقوق بشر، برابری و توانمندسازی را برای همه زنان و دختران، برای همه افراد در سراسر جهان به واقعیت تبدیل کنیم.
در دهه اخیر، شمار زنان و دخترانی که در مناطق جنگزده زندگی میکنند، به طرز نگرانکنندهای افزایش یافته است، در حالی که مدافعان حقوق زنان هر روز با تهدیدهایی مانند آزار و اذیت، حملههای شخصی و حتی خطر مرگ دستوپنجه نرم میکنند.
بحرانهای جهانی اخیر، از همهگیری کرونا گرفته تا تشدید تغییرات اقلیمی و افزایش سرسامآور قیمت مواد غذایی و سوخت، بیش از پیش نشان داده است که برای مبارزه با این چالشها، اقدامهای فوری و کارآمد ضروری است.
سیما باهوس معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی بخش زنان این سازمان تصریح کرد: چالشهای پیچیدهای در مسیر برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان وجود دارد، اما ما همچنان با عزم و اراده پیش میرویم. زنان و دختران خواستار تغییر هستند و شایسته چیزی کمتر از آن نیستند.
به گفته او سازمان ملل متعهد است اطمینان حاصل کند که همه زنان و دختران در سراسر جهان بتوانند از حقوق و آزادیهای لازم بهرهمند شوند.
آژانس خبری پامیر