حمدالله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به نشست شورای امنیت گفته است که حکومت سرپرست همواره تلاش کرده تا با جامعه جهانی تعامل داشته باشد.
به باور معاون سخنگوی امارت اسلامی، اما برخی از کشور تلاش میکنند در این مسیر مانع ایجاد کنند.
آقای فطرت افزود: متاسفانه برخی کشورها در این زمینه موانع ایجاد میکنند. این به تصمیم سالم سازمان ملل متحد ارتباط دارد که باید زیر سایه سیاست کشورهای بزرگ فیصله نکنند و تصمیم مستقلانه و بی طرف بگیرد و اگر چنین شود، افغانستان میتواند جایگاه خود را در سطح جهان بدست بیاورد و چوکی خود در سازمان ملل را نیز در اختیار گیرد.
در نشست شورای امنیت درباره پیکار به هراسافگنی، ایجاد حکومت فراگیر و تامین حقوق بشر در افغانستان گفتوگو شد. نمایندگان روسیه، چین، پاکستان، ایالات متحده امریکا و شماری دیگر از کشورها در این نشست خواستار اقدامات حکومت سرپرست افغانستان در پیکار با هراسافگنی شدند.
دوروتی شی نماینده امریکا در سازمان ملل در این نشست گفت: ما همچنین نگران تهدید فراملی ناشی از شاخه خراسان داعش هستیم. ما از طالبان میخواهیم که به تعهدات خود در زمینه مبارزه با هراسافگنی پایبند باشند. طالبان باید اطمینان حاصل کنند که افغانستان دیگر هرگز نمیتواند بهعنوان پناهگاه امن برای گروههای هراسافگن برای تهدید امنیت ایالات متحده، متحدان ما یا هر کشوری مورد استفاده قرار گیرد.
نمایندگان چین و روسیه نیز افزون بر مسایل یادشده، خواستار رفع تحریم سفر بر مقامهای امارت اسلامی شده و تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان را مهم عنوان کردند.
واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل گفته است: در میان دیگر الزامات، تشکیل یک دولت واقعا فراگیر با مشارکت همه گروههای قومی و سیاسی در کشور باقی میماند. ما همچنان انتظار داریم که شاهد پویایی مثبت در هر دو جهت باشیم.
فو کونگ نماینده دایمی چین در سازمانملل در نشست شورای امنیت چنین گفته است: چین بار دیگر تاکید میکند که شورا باید بسته معافیتهای خود را از ممنوعیت سفر اعمال شده بر مقامهای دولت سرپرست افغانستان بازگرداند و رژیم تحریمهای ۱۹۸۸ را به موقع تنظیم کند تا تعامل خارجی حکومت سرپرست تسهیل شود.
وضعیت حقوق بشری بهویژه مساله زنان در افغانستان از موضوعات دیگری این نشست بود.
جیمز کاریوکی معاون نماینده دایمی بریتانیا در سازمان ملل در این نشست گفته است: افغانان بهویژه زنان و دختران با حجم بالای از محدودیتها دستوپنجه نرم میکنند. مقامهای طالبان همچنان گفتند که ممنوعیت آموزش دختران دوره متوسطه در مارچ ۲۰۲۲ موقتیست؛ اما سه سال بعد از آن هم دختران افغانستان هنوز هم از حق آموزش خود محروم اند.
در پایان این نشست، نُه کشور در بیانیه مشترک زیر نام زنان، صلح و امنیت در افغانستان، افزون بر پشتیبانی از تمدید ماموریت یوناما از وضعیت زنان در افغانستان ابراز نگرانی کردند.
آژانس خبری پامیر