وزارت اقتصاد گفته است که لغو ۸۳ درصدی بودجه اداره توسعه بینالمللی ایالات متحده (یواسایآیدی) تاثیر منفی بر برنامههای کمکرسانی به نیازمندان در تمامی کشورها دارد.
عبدالرحمن حبیب سخنگوی این وزارت تاکید کرده است که باید از برنامههای بشردوستانه و کمکهای انسانی، بهطور سیاسی سوءاستفاده نشود.
سخنگوی وزارت اقتصاد همچنان در این باره گفت: هدف کمکهای بشردوستانه، حمایت از افراد در شرایط اضطراری، حوادث طبیعی یا کسانی است که از نظر اقتصادی آسیب دیدهاند. بر اساس قوانین بشردوستانه، بیطرفی و احترام به کرامت انسانی از اصول اساسی این کمکهاست، بنابراین سازمانها و کشورها نباید از آن بهعنوان ابزاری برای اهداف سیاسی استفاده کنند.
به تازگی مارکو روبیو وزیر خارجه ایالات متحده، لغو ۸۳ درصد از بودجه برنامههای یواسایآیدی را پس از یک بررسی ششهفتهای، بهگونه رسمی اعلام کرد. مارکو روبیو همچنان لغو ۸۳ درصد از برنامههای این اداره را که شامل دهها میلیارد دالر میشود، سازگار با منافع ملی امریکا ندانسته و گفته است که این امر در برخی موارد به زیان این کشور ارزیابی شده است.
روبیو تاکید کرده است که برنامههای باقیمانده، تحت نظارت وزارت خارجهی ایالات متحده ادامه خواهند یافت.
با این حال برخی از باشندگان کابل از نبود کار و افزایش فقر در میان مردم شکایت میکنند. آنان از مسؤولان میخواهند تا در ایجاد فرصتهای کاری گام بردارند.
محمدقاسم یکی از باشندگان کابل گفت: ما غریب و بینوا هستیم و کاروبار هم نیست. ما از مردم میخواهیم که همرای ما کمک کنند.
ظریفه یکی دیگر از باشندگان کابل میگوید: از حکومت و نهادهای کمکرسان میخواهم که با من کمک کنند. بسیاری وقتها یتیمهایم را گرسنه میخابانم.
این در حالیست که همهروزه نهادهای گونهگون در افغانستان از بحران انسانی ناشی از فقر و تغییرات اقلیمی در این کشور ابراز نگرانی میکنند.
ادارهی توسعه بینالمللی امریکا از ۶۳ سال بدینسو کمکهای بشردوستانه و توسعهای را به کشورهای دیگر ارایه میکرد و نقش سازنده در بسیاری از پروژههای بینالمللی در بسیاری کشورها داشته است.
آژانس خبری پامیر