کاترین راسل رئیس اجرایی صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل (یونیسف)، گفته که ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان، میلیونها دختر را از حق آموزش محروم کرده است.
او در بیانیهای به مناسبت آغاز سال آموزشی ۱۴۰۴ در افغانستان هشدار داده که اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ میلادی ادامه پیدا کند، بیش از چهار میلیون دختر از رفتن به مکتب باز خواهند ماند، که به گفته او، این وضعیت عواقب ناگواری برای دختران افغانستان و آینده افغانستان خواهد داشت.
راسل تصریح کرد: این ممنوعیت تاثیرات منفی بر سیستم بهداشتی، اقتصاد و آینده ملت دارد. هرچه تعداد دخترانی که به آموزش دسترسی دارند کمتر باشد، خطر ازدواجهای زودهنگام نیز بیشتر میشود، و این موضوع تأثیرات منفی بر سلامت جسمی و روانی آنها دارد.
او افزوده که این ممنوعیت، در کنار سایر پیامدهای منفی، تعداد کارمندان زن در بخش صحت را نیز کاهش خواهد داد و به همین دلیل، پیشبینی میشود حدود ۱۶۰۰ مادر جان خود را از دست دهند.
راسل در این باره اظهار داشت: با کاهش پزشکان و قابلههای زن، دختران و زنان به خدمات صحی مورد نیاز دسترسی نخواهند داشت. طبق برآورد ما، در نتیجه این وضعیت، حدود ۱۶۰۰ مادر و ۳۵۰۰ کودک دیگر جان خواهند داد. اینها فقط ارقام نیستند، بلکه انسانهاییاند که از بین میروند و خانوادههایی که ویران میشوند.
با وجود این ممنوعیت، یونیسف اعلام کرده که توانسته برای ۴۴۵ هزار کودک در افغانستان زمینه آموزش فراهم کند که ۶۴ درصد آنان دختران هستند.
این نهاد از امارت اسلامی خواسته است که درهای آموزش را به روی دختران بالاتر از صنف ششم باز کند.
در همین حال، وزارت معارف امارت اسلامی روز پنجشنبه گذشته آغاز سال آموزشی جدید را در مناطق سردسیر کشور اعلام کرد، اما سرنوشت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم هنوز هم نامعلوم باقی مانده است.
آژانس خبری پامیر