• امروز : یکشنبه, ۲۹ سرطان ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 20 July - 2025
کل 7084 امروز 1

اخبار ویژه

استخراج زمرد از ۵ ساحه جدید در پنجشیر آغاز شد نورجلال‌ جلالی با رابرت دیکسن کاردار سفارت بریتانیا در کابل دیدار کرد طالبان حدود ۶۰۰ خانواده در غور را مجبور به ترک خانه‌هایشان کردند حادثه ترافیکی در شاهراه عمومی جوزجان–سرپل، جان یک تن را گرفت تیم ولسوالی ده‌صلاح قهرمان کریکت بغلان شد طالبان یک نظامی پیشین را در فاریاب تیرباران کردند آلمان ۸۱ پناهجو افغان را اخراج کرد، طالبان از نقش کشور قطر در تسهیل این روند قدردانی کرد بر اثر فرو ریختن معدن طلا در بدخشان، دو کارگر جان باختند فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد وارد کابل شد ۴ عضو استخبارات گروه طالبان بر اثر رویداد ترافیکی در غزنی کشته شدند نوراحمد اسلام‌جار، والی هرات در رأس هیئتی از مقامات گروه طالبان، به ایران سفر کرد محب‌الله میرزاد بندری، عضو پیشین شورای ولایتی فاریاب ترور شد استاد سیاف در واکنش به بازداشت شماری از زنان توسط گروه طالبان: «طالب از خدا بترس!» نشست سه جانبه وزراء خارجه ازبیکستان، پاکستان و گروه طالبان در کابل برگزار شد با همکاری دفتر هداء شرق برای صدها خانواده فقیر و بی‌بضاعت در تخار مواد غذایی توزیع گردید

10

وزارت خارجه: روابط کابل با انکارا در حال بهبود بیشتر است

  • کد خبر : 73746
  • 30 حمل 1404 - 0:14
وزارت خارجه: روابط کابل با انکارا در حال بهبود بیشتر است

محمد زبیر ودان، سرپرست سفارت امارت اسلامی در ترکیه، در دیدار با نوح یلماز، معاون وزیر امور خارجه ترکیه، در مورد گسترش روابط دیپلماتیک و همکاری‌های دوجانبه، گفتگو کرده است. در این دیدار، محمد زبیر ودان بر تسهیل انتقال زندانیان افغان و صدور ویزا برای افغانستانی‌ها نیز تأکید کرد. دو‌طرف همچنین در مورد ایجاد کمیسیون […]

محمد زبیر ودان، سرپرست سفارت امارت اسلامی در ترکیه، در دیدار با نوح یلماز، معاون وزیر امور خارجه ترکیه، در مورد گسترش روابط دیپلماتیک و همکاری‌های دوجانبه، گفتگو کرده است.

در این دیدار، محمد زبیر ودان بر تسهیل انتقال زندانیان افغان و صدور ویزا برای افغانستانی‌ها نیز تأکید کرد.

دو‌طرف همچنین در مورد ایجاد کمیسیون مشترک میان افغانستان و ترکیه در زمینه‌های تجارت، ترانزیت و فرهنگ نیز گفت‌وگو کرده‌اند.

در همین حال، سخن‌گوی امارت اسلامی می‌گوید که در حال حاضر روابط میان کابل و انقره در حال بهبود است.

ذبیح‌الله مجاهد،در این‌باره گفت: روابط افغانستان و ترکیه بسیار خوب است. دیدارهای سطح بلند میان دو طرف صورت گرفته و فضای اعتماد و باور به‌وجود آمده است. مساله سفارت نیز در جریان است و به زودی حل خواهد شد.”

با این‌که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی روابط با کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا پیشرفت چندانی نداشته، اما تحلیل‌گران سیاسی معتقدند که ترکیه در توسعه روابط افغانستان با کشورهای اروپایی نقش مهمی دارد.

ذکی محمدی، استاد دانشگاه، می‌گوید: “روابط ما با ترکیه از نظر دو بعد مثمر است، یک بعد که کشور اسلامی است و در کشورهای اسلامی یک کشور قدرتمند است و بعد دیگر که یک قسمت ترکیه اروپایی است و روابط با اروپا و ناتو دارد. ما از لحاظ این‌که با ترکیه روابط داشته باشیم آن‌ها می‌تواند در کنفرانس‌های اتحادیه اروپا در کنفرانس‌های بین‌المللی یک مدافع باشد.»

نجیب‌الرحمن شمال، تحلیل‌گر سیاسی، نیز در این‌باره می‌گوید: از آن‌جایی‌که کشور ترکیه یکی از اعضای فعال پیمان ناتو است و ارتباط مستقیم با کشورهای اروپایی دارد، می‌تواند در قسمت جلب وعده کشورهای اروپایی برای حل چالش‌ها، مشکلات افغانستان و همچنین نزدیکی افغانستان بخاطر برآورده‌شدن خواسته‌های‌شان از جانب کشورهای اروپایی نقش مهمی ایفا نماید.

پیش از این، جنک اونال، سفیر ترکیه در کابل، گفته بود که کشورش در تلاش است تا در زمینه‌های مختلف با افغانستان همکاری کند.

او همچنین تأکید کرده بود که روابط افغانستان و ترکیه همیشه بر حمایت از صلح و ثبات دو کشور استوار بوده است.

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=73746

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.