دومین دور کارزار سراسری واکسیناسیون فلج کودکان (پولیو) روز دوشنبه، ۵ جوزا در سراسر کشور آغاز شد.
در این برنامه چهارروزه، قرار است بیش از ۱۱.۸ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین شوند.
شرافتزمان امرخیل سخنگوی وزارت صحت عامه گفت: در جریان این کمپاین، به کودکانی که بین ۲۴ تا ۵۹ ماه سن دارند، تابلیت آلبندازول نیز توزیع خواهد شد. هدف از توزیع این تابلیتها، پیشگیری از بیماریهای مرتبط با کرم در بدن کودکانی است که سن کمتری دارند.
فلج کودکان یکی از بیماریهای ویروسی خطرناک دوران کودکی است و تنها راه پیشگیری از آن، دریافت منظم واکسین میباشد. به همین دلیل، تیمهای واکسیناتور با حضور در مناطق مختلف از خانوادهها درخواست همکاری دارند.
مریم یکی از واکسیناتورها گفت: ما بسیار خوشحال میشویم اگر مردم با ما همکار باشند در قسمت آوردن کودکان شان برای واکسین.
راحله واکسیناتور دیگر گفت: خواست ما از مردم این است که کودکان شان را بیاورند برای واکسین کردن و با ما همکاری کنند.
شهروندان کشور نیز با استقبال از این برنامه، خواهان افزایش تعداد دورهای واکسیناسیون شدهاند.
یعقوب محمدی باشنده کابل گفت: خواست ما این است که همیشه کارزارهای واکسیناسیون در زمان معین اش برگزار شود تا کودکان ما واکسین شوند و از این بیماری نجات یابند.
از سوی دیگر، پزشکان آگاهیدهی عمومی را عامل کلیدی در موفقیت چنین کارزارهایی میدانند.
قیس نیکزاد پزشک گفت: پولیو یک مرض بدون تداوی؛ اما خوشبتخانه قابل وقایه است با واکسینهای که توسط ارگانهای مسئول بشکل خوراکی و زرقی برای افراد توصیه میشود.
در حال حاضر، افغانستان یکی از تنها دو کشوری در جهان است که همچنان موارد مثبت فلج کودکان در آن گزارش میشود.
خروج ایالات متحده از سازمان جهانی بهداشت نگرانیهایی را درباره تأثیر احتمالی آن بر روند برنامههای جهانی محو پولیو ایجاد کرده است.
رئیس منطقهای سازمان جهانی بهداشت در مدیترانه شرقی هشدار داده که تا سال ۲۰۲۶، بودجه برنامه محو پولیو با کاهش ۴۰ درصدی روبهرو خواهد شد؛ امری که میتواند روند مبارزه با این بیماری را با چالشهای جدی مواجه سازد.
آژانس خبری پامیر