حنان بلخی، رئیس منطقهای سازمان جهانی بهداشت در مدیترانه شرقی، گفته است که تا سال ۲۰۲۶ برنامه محو پولیو با کاهش ۴۰ درصدی بودجه مواجه خواهد شد.
نهاد نظارت بر پالیسی بهداشت گزارش داده است که این کاهش بودجه در حالی رخ میدهد که موارد بیماری پولیو در افغانستان و پاکستان افزایش یافته است.
حنان بلخی هشدار داده که اگر در این بخش سرمایهگذاری صورت نگیرد، پولیو ممکن است بار دیگر به سراسر جهان گسترش یابد.
او گفته است: ما اکنون در یک مرحله حساس قرار داریم؛ یا باید برای پایان دادن به این مأموریت سرمایهگذاری کنیم یا بار دیگر تهدید جهانی پولیو را احیا میکنیم.
رئیس منطقهای سازمان جهانی بهداشت در مجمع جهانی بهداشت در ژنیو گفته که در آغاز سال ۲۰۲۴ ویروس پولیو تقریباً در افغانستان و پاکستان از بین رفته بود، اما موارد تازه در سومالیا، سودان، یمن و غزه وضعیت را وخیمتر ساخته است.
ابتکار جهانی محو پولیو در سال ۱۹۸۸ آغاز شد و هدف اولیه آن از بین بردن این ویروس تا سال ۲۰۰۰ بود، اما به دلیل عدم مهار کامل آن، این ضربالاجل اکنون تا سال ۲۰۲۹ تمدید شده است.
سازمان جهانی بهداشت برای این برنامه بودجهای به مبلغ ۶.۹ میلیارد دالر درخواست کرده بود، اما تا کنون تنها ۴.۶ میلیارد دالر آن تامین شده است.
کاهش بودجه این برنامه عمدتاً به دلیل قطع کمکهای ایالات متحده به سازمان جهانی بهداشت رخ داده است.
هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنیو تحت عنوان «یک جهان برای صحت» از تاریخ ۱۹ می آغاز شده و تا ۲۷ می ادامه خواهد داشت.
آژانس خبری پامیر