دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داده که با ادامه درگیریها و محاصرهی غزه از سوی اسراییل، باشندگان این منطقه وارد مرحله بیرحمانه و ویرانگری از جنگ شدهاند.
به گفته انتونیو گوترش، وضعیت انسانی در غزه بهشدت بحرانی شده و خطر قحطی جان میلیونها فلسطینی را تهدید میکند.
انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در این مورد گفته است: فلسطینیها در غزه، در حال تحمل آن چیزی هستند که شاید بیرحمانهترین مرحلهی این درگیری وحشتناک باشد. اسراییل به مدت تقریباً ۸۰ روز، ورود کمکهای بینالمللی نجاتبخش را مسدود کرد. طبق ارزیابی اصلی جهانی دربارهی گرسنگی، تمام جمعیت غزه در معرض خطر قحطی قرار دارد. خانوادهها عمداً به گرسنگی کشیده میشوند و از ابتداییترین نیازها محروماند .
از سویی هم، معاون سازمان بینالمللی پناهندگان گفته که کمکهای فعلی به غزه کمتر از میزان مورد نیاز است و پاسخگوی جمعیت بحرانزده این منطقه نیست.
هاردین لنگ، معاون برنامهها و سیاستگذاری در سازمان بینالمللی پناهندگان، چنین گفته است: در چند روز گذشته تنها ده یا نهایتاً صد موتر باربری حامل کمکها وارد غزه شدهاند که این فقط نوک کوه یخ است. ما نیاز به ۴۰۰، ۵۰۰ یا ۶۰۰ موتر لاری حامل کمکها در روز داریم. و فقط وارد کردن کمک کافی نیست؛ باید آن را در داخل غزه نیز توزیع کرد. ما در ۲۴ ساعت گذشته شاهد غارت یکی از کاروانهای برنامه جهانی خوراک بودیم.
اسراییل با ادامه محاصره و بمباران در غزه، هر روز بر شدت فاجعه میافزاید.
سازمانهای حقوق بشری همچون دیدبان حقوق بشر نیز سیاست گرسنگی از سوی اسراییل را جنایت جنگی و نسلکشی میخواند.
عمر شاکر، مدیر بخش اسراییل و فلسطین در سازمان دیدهبان حقوق بشر، در این مورد گفت: اسراییل بهعنوان قدرت اشغالگر، موظف است برای جمعیت غیرنظامی سهولتها را فراهم کرده و از آنها حمایت کند. هیچیک از طرفهای درگیر در جنگ نمیتوانند مانع کمکرسانی شوند. استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی، جنایت جنگی است. محرومکردن عمدی غیرنظامیان از غذا، دوا و اقلام حیاتی، برابر با نسلکشی است.
برنامه جدیدی که با پشتیبانی امریکا برای توزیع کمکها در جنوب غزه طراحی شده، قرار است از سوی پیمانکاران خصوصی اجرا شود، اما جزییات آن تاکنون روشن نیست.
سازمان ملل نیز گفته که با این طرح همکاری نخواهد کرد، چرا که آنرا مشروط بر اهداف سیاسی و نظامی اسراییل میداند.
آژانس خبری پامیر – اموربین الملل